Over ons

Ans
Marc
Wij (Ans en Marc Schellekens) hebben als grootste hobby honden en zijn daar op verschillende vlakken intensief mee bezig. Allereerst zijn daar onze eigen honden, vier Border Terriërs. Met onze honden bezoeken wij shows, fokken we af en toe een nest en doen we diverse activiteiten zoals Agility en Obedience met ze.

Wij zijn beiden gediplomeerd instructeur Agility en hebben jaren les bij de KC Noordwest Veluwe gegeven.

We hebben beiden de cursussen AKK (Algemene Kynologische Kennis) en E&B (Exterieur en Beweging) met succes gevolgd.

Ans is keurmeester voor de Hovawart, de Saarlooswolfhond en de Beauceron. Zij zit al vele jaren in de fokcommissie van de Hovawart Club Nederland (HCN).
Marc geeft kynologische cursussen, o.a. KK 1 en 2, is jaren lid geweest van het bestuur van de Hovawart Club Nederland en maakt computer-programma's voor bijvoorbeeld de registratie van fokgegevens.

 

Onze kennelnaam

Mountain Dew

Toen wij besloten om met Ottelien een nest te gaan fokken leek het ons leuk een eigen kennelnaam te hebben. Voor de Border Terriërs moest dat natuurlijk iets Engels zijn. We wilden een naam die iets bijzonders betekende. Wij zijn beide gek op Ierland en op whiskey, dus zijn we in die richting gaan zoeken en kwamen uit op Mountain Dew. Letterlijk vertaald betekent dit "dauw op de berg", maar het heeft ook een tweede betekenis. Mountain Dew is in Ierland de naam voor illegaal gestookte whiskey. Zo is onze kennelnaam ontstaan.

Voor de Border Terriërs is de naam heel passend, voor de oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige Hovawart minder voor de hand liggend. Maar om een tweede kennelnaam speciaal voor de Hovawarts te nemen vonden wij ook overdreven. Inmiddels is de naam Mountain Dew een begrip bij de Hovawarts geworden.

Sinds 2010 is onze dochter Marloes mede-eigenaar van de kennelnaam.

 

Hoe wij fokken

Wij hebben inmiddels dertien nesten gefokt, het laatste in de zomer van 2015, het M-nest. Fokken hebben wij altijd heel bewust gedaan. Gezondheid en karakter staan bij ons voorop. Wij willen gezonde, vriendelijke en open pups fokken.

Spelen
Wij fokken alleen met honden die voldoen aan de eisen die door de rasverenigingen gesteld worden. Wij zijn sinds 1984 lid van de Nederlandse Border Terriër Club (NBTC) en sinds 1988 lid van de Hovawart Club Nederland (HCN). De reuen die wij uitzoeken moeten wat betreft gezondheid, karakter en exterieur passen bij de teef.

Eten

Socialisatie van de pups vinden wij erg belangrijk. Alle nesten groeien in huis (woonkamer) op. Ze wennen direct aan alle huiselijke geluiden en omstandigheden. We spelen veel met ze, zowel binnen als in de tuin. We brengen ze in contact met mensen (zowel volwassenen en kinderen) en met andere honden. Zodra ze geënt zijn gaan ze buiten mee wandelen aan de riem, mee met de auto en op bezoek bij kennissen. Ze leren al basis-commando's zoals "hier", "zit" en "nee". Ze leren netjes eten uit een eigen bakje, ze worden gekamd en geborsteld en in de bek en oren gekeken.
Van het F-nest, het G-nest, het H-nest, het I-nest, het J-nest, het K-nest, L-nest en het M-nest hebben wij een dagboek bijgehouden, waarin te zien en te lezen is hoe wij deze nesten hebben groot gebracht.

We blijven zoveel mogelijk contact houden met de nieuwe eigenaren. We helpen met het plukken van de honden en we zijn altijd bereid vragen te beantwoorden en adviezen te geven. Zo nu en dan organiseren we een reunie met de nesten.

 

Mountain Dew nesten


Nest Ras Vader Moeder Geboren Aantal
M-nest Border terriër Glebeheath Lewis N'Hjelme Mountain Dew Ivy (Ivy) 22-06-2015 6 pups
L-nest Border terriër Hjelme Linkwood Rufus (Rufus) Mountain Dew Ivy (Ivy) 21-02-2014 4 pups
K-nest Border terriër Hjelme Linkwood Rufus (Rufus) Mountain Dew Ivy (Ivy) 12-03-2013 3 pups
J-nest Border terriër Cheeky Chum's Walt Disney (Freddie) Mountain Dew Fudge (Fudge) 10-05-2012 4 pups
I-nest Border terriër Cheeky Chum's Walt Disney (Freddie) Mountain Dew Fudge (Fudge) 28-02-2010 4 pups
H-nest Border terriër Redrob Lazy Tim (Sigurd) Mountain Dew Fudge (Fudge) 23-06-2008 5 pups
G-nest Hovawart Horant von Arminius Mountain Dew Diamond Raya (Raya) 8-04-2008 10 pups
F-nest Border terriër Dutch Toffee of the Spring Cottage Hjelme Witchcraft (Vesta) 21-02-2006 5 pups
E-nest Border terriër Badgerbeck Boomerang Hjelme Witchcraft (Vesta) 29-09-2004 4 pups
D-nest Hovawart Cherom vom Brahmetal Lara van de Toverbergh 20-01-2004 13 pups
C-nest Border terriër Badgerbeck Smuggler Hjelme Witchcraft (Vesta) 23-02-2003 3 pups
B-Nest Border terriër Sun Glennora of the Half House (Glen) 17-09-1993 6 pups
A-nest Border terriër Uther of the Half House Olwen of the Half House (Ottelien) 25-05-1989 2 pups