Historie

Jason (Orenberg Night Commander)


Jason

Geboren: 3 april 1998, overleden: 6 juli 2012. Fokker: Jane Gillam (UK)
Vader: Holcombe Jack Daniels, Moeder: Orenberg Night Sprite

Jason is geboren in Engeland en als pup naar Denemarken verhuisd. Hij heeft daar veel gepresteerd. Jason heeft werkhonden diploma's behaald voor het jagen op de vos en dit in praktijk gebracht in Denemarken en Zweden. Op tentoonstellingen presteerde Jason ook goed, hij is onder andere Deens, Duits en Internationaal kampioen.

Jason is de vader van onze Vesta en wij kennen hem al sinds pup. Toen Jason vier jaar oud was is hij van Denemarken verhuisd naar ons en leeft nu gezellig met zijn kleindochter Fudge, zijn achterkleindochters Hestia en Ivy en de Hovawart Lara samen.

Met Marloes, onze dochter, heeft hij met veel plezier jarenlang Behendigheid gedaan.

Jason

Jason heeft drie nesten in Nederland.

In juli 2012 hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om Jason in te laten slapen.

Hij was helemaal dement geworden, wist vaak helemaal niet meer waar hij was, blijf tijdenlang op dezelfde plek staan of liep tijden doelloos door het huis en de tuin. Hij kreeg last van neurologische storingen, waardoor hij heel wankel liep en af en toe omviel. Ook maakt hij de laatste dagen helemaal geen contact meer, zowel met ons als met de andere honden.

Jason is ruim 14 jaar geworden en heeft een mooi en veelzijdig leven gehad. Een echte reu, zelfverzekerd, vastberaden en heel vriendelijk, kortom een echte Border.

Fotogalerij Jason

 

Vesta (Hjelme Witchcraft)


Geboren: 7 april 2000. Overleden: 29 december 2007. Fokker: Lene en Olle Hjelme-Vinther (Dk)
Vader: Orenberg Night Commander (UK), Moeder: Dixie (Dk)

Vesta

Vrienden van ons in Denemarken hadden twee zeer leuke Border Terriërs, waarvan wij altijd gezegd hebben " als jullie daar mee gaan fokken willen we er een pup van". In 2000 kwam er inderdaad een nest en hebben we Vesta uitgekozen. Een lot uit de loterij! Een liever en socialer hondje hadden we nog nooit gehad.

Vesta paste perfect in onze roedel. Zij kon met alle honden en mensen opschieten, er zat geen greintje kwaad in haar. Ze was overal voor in en niet moe te krijgen. G&G, Behendigheid, UV testen, speuren, Obedience, snoezelen, alles was leuk voor haar.

Het allerleukste vond Vesta het om pups te hebben. We hebben drie nesten met Vesta gefokt, uit het laatste nest hebben we Fudge gehouden. Vesta en Fudge waren onafscheidelijk. Ze heeft Fudge goed opgevoed, wij hadden er (bijna) geen omkijken naar.

Vesta verzorgde alle honden in de roedel. Alle oren en ogen kregen een beurt. Zij was de stabiele factor in huis. Zij was op en top Border Terriër, ongedierte had bij ons geen kans. Zij had een voortreffelijke neus. Eigenwijs was ze ook; met wandelen ging ze altijd precies de andere richting op dan wij wilden, vooral als we weer richting auto liepen.

Eind 2007 kreeg Vesta problemen en tussen Kerst en Oud & Nieuw hebben wij haar moeten laten inslapen. Bij sectie kwam naar voren dat zij een hersentumor had.

Fotogalerij Vesta

 

Barney (Mountain Dew Barney)


Geboren: 17 september 1993. Fokker: Ans & Marc Schellekens
Vader: Sun (Dk), Moeder: Glennora of the Half House

Barney

Barney was een blue and tan reutje uit het nest van Glen. Omdat Glen op dat ogenblik onze enige Border Terriër was wilden we er graag weer een tweede Border bij hebben. Glen en Barney hadden erg veel plezier samen.

Barney was een pittig hondje dat graag wilde werken. Ook hij heeft G&G, Behendigheid en de UV test gedaan. Naarmate hij ouder werd kreeg Barney steeds meer gedragsproblemen, die eindigden in het aanvallen van eigen roedelgenoten. Ondanks de vele bezoeken aan dierenartsen en de adviezen van gedragsdeskundigen bleef zijn gedrag onvoorspelbaar agressief. Uiteindelijk was hij niet meer hanteerbaar en hebben wij hem moeten laten inslapen.

 

Glenn (Glennora of the Half House)


Geboren: 27 april 1990. Fokker: Minca Crucq
Vader: Mansergh Tontine (UK), Moeder: Tinkerbell of the Half House

Glen

De Borders bevielen ons zo goed dat we er in 1990 een derde bij namen. Glen deed haar intrede in ons huis. Glen was een zeer actieve en atletische hond. Zij heeft zich ontwikkeld tot een fanatieke Behendigheids hond, die in haar carrière vele wedstrijden heeft gewonnen. Tot op zeer hoge leeftijd was de Behendigheid haar lust en haar leven.

Glen was een zeer veelzijdig hondje. Het lopen van een UV test (20 km. naast de fiets) was een makkie voor haar. Zij heeft deze test herhaaldelijk gedaan. Door haar streken (typisch voor een Border) lukte het steeds net niet het G&G 1 diploma te halen, maar lol hadden we wel!

Glen had ook acteertalent. Zij heeft twee seizoenen meegedaan in de "Natte Neuzen Show" van Martin Gaus. Zij heeft het record voor het doorlopen van het doolhof op haar naam. Ook heeft zij op de planken gestaan; ze heeft een opvallende rol gespeeld in de musical "Oliver" in het theater van Harderwijk. Glen vond dit heel erg leuk, optreden samen met kinderen.

Ook met Glen hebben we een nest gefokt. Zij kreeg 6 pups, waarvan wij er 1 (Barney) hebben gehouden.

Glen is bijna zestien jaar oud geworden.

 

Ottelien (Olwen of the Half House)


Ottelien

Geboren: februari 1984. Fokker: Minca Crucq
Vader: Dandyhow Knight Errant (UK), Moeder: Honourable Jane of the Half House

Omdat we zo'n plezier aan Badger hadden, hebben we geen moment getwijfeld toen ons een herplaatsings hond van drie en een halfjaar oud werd aangeboden. Zo kwam Ottelien in onze roedel. Ze was een halfzusje van Badger. We hebben er nooit spijt van gehad. Ottelien was een klein maar pittig hondje, dat een prima combinatie vormde met Badger.

Toen Ottelien bij ons kwam kon ze eigenlijk nog niets. Ans heeft flink met haar getraind en zelfs G&G 1 met haar gehaald. Ook in de Behendigheid had ze lol. Ze was leergierig en ook vasthoudend; ze heeft eens een heel wespennest aan stukken gescheurd zonder te reageren op de aanvallende wespen. Ze werd flink gestoken en een bezoek aan de dierenarts was noodzakelijk.

Met Ottelien hebben we ons eerste nest gefokt. Daaruit kwamen twee pups, Angus en Archie.

Toen Badger overleed ging het mis met de relatie tussen Ottelien en Glen, die er inmiddels was bijgekomen. Na veel strubbelingen hebben we Ottelien bij vrienden ondergebracht, waar zij bijna zeventien jaar oud geworden is.

 

Badger (Laughing Gnom's Badger)


Badger

Geboren: 6 maart 1984. Fokker: Ursula Richel (Dld)
Vader: Dandyhow Knight Errant, Moeder: Cheecky Chum's Fairy

Badger was onze eerste Border Terriër. We hebben hem samen met zijn broer Beaver uit Duitsland (Bonn) gehaald. Badger was een mooie, evenwichtige reu. Hij was een erg leuke en sociale gezinshond. Hij had veel plezier in G&G en Behendigheid. Zijn broer Beaver kwam vaak logeren en ze vormden dan een onafscheidelijk duo.