Mountain Dew D-nest

Geboren: 20 januari 2004. Fokker: Ans & Marc Schellekens
Vader: Cherom vom Brahmetal (Dld), Moeder: Lara van de Toverbergh

Dit is een heel bijzonder nest. Het eerste nest Hovawarts in Nederland met dertien pups, op natuurlijke wijze geboren, en allemaal in leven gebleven.

Het was voor ons wel even schrikken, zo dik was Lara niet. Lara was een perfecte moeder, ze had voldoende melk voor allemaal. Wel was het een probleem dat Lara natuurlijk niet voldoende tepels had voor dertien pups. Daarom lieten wij de pups in twee groepen drinken. Bij de ene voeding eerst groep A en daarna groep B, de volgende voeding eerst groep B en daarna groep A. Dit iedere twee uur, dag en nacht.

Voor ons een hele belasting, ook de administratie hiervan moest goed worden bijgehouden. Om voldoende melk te kunnen produceren at Lara ook iedere twee uur, in totaal 5 maal zoveel als haar normale hoeveelheid! Het resultaat was wel dat de pups groeiden als kool. Toen de oogjes open gingen zijn we met bijvoeren begonnen. Tabellen met gewichten zijn hier te downloaden.

Dertien pups nemen veel plaats in beslag, zeker als ze wat groter worden. We hebben onze woonkamer ontruimd op de eettafel na om de pups voldoende bewegingsvrijheid te geven. We kregen gelukkig veel hulp van vrienden en kennissen.

Inmiddels zijn alle pups opgegroeid tot leuke, gezonde en sociale honden, tot volle tevredenheid van hun baasjes. Ook wij zijn heel tevreden gezien de onderstaande resultaten:

Cherom Cherom vom Brahmetal
vader van het D-nest
Cherom Cherom vom Brahmetal
Dexter
Dino
Macho
Luka
Gwynneath
Donna
Raya
Dizzy
Daeisha
Demi
Tess
Duka
Danja

Fotogalerij D-nest