Hovawart historie

Kwinto fan Dotinga State (Kwinto)


Geboren: 16 april 1992. Overleden: 3 december 1997. Fokker: Afke van de Hem
Vader: Cuno von der Cranichburg, Moeder: Franka fan Dotinga State

Kwinto

Door Afke van der Hem kwamen we in contact met de Hovawart. We leerden Franka kennen en waren zo van haar onder de indruk dat we wel anderhalf jaar wilden wachten tot zij een nest kreeg. Uit dat nest kregen we Kwinto, een zwarte reu.

Kwinto was een mooie en sociale Hovawart. Hij was gek op kinderen en ging vaak mee naar school om de kinderen op te halen. Kwinto ging overal mee naar toe, samen met Glen, onze Border Terriër.

Trainen voor G&G, Behendigheid en speuren vond hij geweldig. Vooral van het speuren kon hij geen genoeg krijgen. We lieten vaak de kinderen een spoor uitzetten, dat Kwinto dan moest volgen tot hij de kinderen vond, zijn grootste beloning. Kwinto was sportief, liep graag naast de fiets en heeft verschillende UV-testen gedaan.

Op shows presteerde Kwinto goed en hij werd Nederlands en Deens kampioen! Kwinto kreeg drie nesten, in Nederland, België en in Zweden.

Helaas kreeg Kwinto botkanker, waardoor hij veel te vroeg is overleden.

Phönix vom Nordsturm (Phönix)


Geboren: 15 oktober 1997. Overleden: 14 augustus 2000. Fokker: Claudia Ahrends (Dld)
Vader: Cuno vom Hundsbühl, Moeder: Jaska vom Nordsturm

Phönix

Na het overlijden van Kwinto wilden we graag weer een nieuwe Hovawart. We hoorden van een nest in Duitsland. We zijn gaan kijken en met Phönix (weer een zwarte reu) naar huis gegaan.

Phönix was een zeer ondernemende pup, die ons heel wat nachtrust heeft gekost. Hij was erg vroeg wakker en wilde dan aktie.
Phönix is uitgegroeid tot een stabiele hond, die graag wilde werken. Obedience, Behendigheid en speuren zaten hem in het bloed.

Ook met Phönix hadden we geen geluk. Een hartafwijking was de oorzaak dat hij niet oud geworden is.