Mountain Dew Golden Raya

Geboren: 20 januari 2004. Overleden: 25 maart 2012. Fokker: Ans & Marc Schellekens
Vader: Cherom vom Brahmetal (Dld), Moeder: Lara van de Toverberg

Raya

Raya, een dochter van Lara, is vlak bij ons blijven wonen. Raya volgt in de voetsporen van haar moeder, zij heeft hetzelfde karakter als haar moeder en ook zij presteert goed op shows. Raya werd in 2007 Beste Teef op de Clubmatch van de Hovawart Club Nederland en zij is ook Nederlands Kampioen. In 2006 was zij Beste Teef op de Winner in Amsterdam, wat haar de titel Winster 2006 opleverde

Raya

Raya is een echte gezinshond, heel sociaal en kan goed opschieten met mensen en dieren. Zo is zij heel zorgzaam voor het konijn bij haar thuis. Voor de socialisatie van onze Border Terriër pups zijn we bij Raya op bezoek geweest.

De bazin van Raya had al heel lang de wens een nestje met haar te fokken. Zij had daar helaas zelf de gelegenheid niet voor. Wij hebben toen besloten haar te helpen en Raya heeft bij ons haar nest gekregen. Haar tien pups zijn inmiddels volwassen en uitgegroeid tot mooie Hovawarts. Ze hebben allemaal HD A heupen, waar we heel trots op zijn. De dochter Golden Gwen is bij haar moeder blijven wonen.

In maart 2012 werd bij Raya Lymphklierkanker geconstateerd, met uitzaaiingen naar milt en lever.

Fotogalerij Raya