Mountain Dew P-nest - Week 6

De wereld weer iets groter

De wereld van de pups is weer iets groter geworden; ze zijn de gang in geweest. Dat vonden ze wel wat, Ans aan de ene kant en Marc aan de andere kant. En dan lekker heen en weer. Natuurlijk moest alles even verkend worden en als echte hond doe je dat met je bek. Dus overal even in bijten. Gelukkig doen ze dat heel zachtjes, er gaat niets stuk. Na een kwartiertje waren ze moe en vielen ter plekke in slaap. Tijd om naar huis te gaan.

Andere indeling

We hebben de kamerkennel in tweeën gedeeld en de bench van Jaggu er bij getrokken. Door de deling kunnen we makkelijker schoonmaken en ze bij het eten in aparte gedeelten zetten. Want eten doen ze nu uit eigen bakjes. Om dat in de hand te houden doen ze dat in drie groepen van drie. Wij kunnen dan goed zorgen dat ze alleen hun eigen bakje leeg eten.

Voor het eerst naar buiten

Het weer wordt beter en het zonnetje schijnt, tijd dus voor de pups om voor het eerst naar buiten te gaan. Ze hadden heel wat te verkennen. alles was natuurlijk nieuw en overal moet je dan even in bijten. Vooral de munt plantjes waren erg interessant. Allemaal moesten ze er een keer aan ruiken en in happen.

Wij zaten er allemaal lekker bij op de grond. De pups kwamen af en toe even langs, om daarna weer lekker verder de tuin te verkennen. Jaggu moest er wel even aan wennen dat haar kroost alle kanten op ging. Hoe houdt je dat allemaal in de gaten?

Het eerste bezoek aan de tuin was een groot succes. Het weer wordt de komende dagen alleen maar beter, dus ze zullen nog heel vaak in de tuin gaan spelen.

In de lentezon

De lente begint nu pas echt. Heerlijk weer, dus de pups gelijk weer naar buiten. De speeltjes zijn een groot succes, maar ook het verhoogde terras is heerlijk om op en af te springen. De beelden spreken verder voor zich.

Het blijft lekker weer

De pups zijn zeker drie keer per dag buiten met dit lekkere weer. Soms met Jaggu erbij, maar ook zonder Jaggu. Op die manier leren ze op hun eigen manier met nieuwe dingen om te gaan zonder de tussenkomst van moeder. En dat gaat ze ook heel goed af. Ze zijn eigenlijk nergens bang voor, niet voor mensen, niet voor nieuwe dingen en ook niet voor “rare” geluiden.

De pups hadden al een klein rood tunneltje, nu hebben we ze kennis laten maken met de blauwe tunnel, die wel drie meter lang is. Dat was geen enkel probleem voor ze, ze liepen er zo doorheen, alsof ze nooit anders gedaan hadden. Jaggu stond dit op een afstandje te bekijken en vond toen dat zij er ook doorheen moest. Zij is de behendigheid nog niet verleert.

Ander “dier”

Je maakt van alles gebruik om pups te socialiseren. Dus als je een beeld van een varkentje hebt, zet je dat ook bij de pups. Die vonden dat wel interessant. Vooral de oren en de staart moesten het ontgelden. Maar goed dat het geen echt varken was!