Mountain Dew S-nest - Week 2

Eten

De puppy’s groeien als kool. Ze zijn nu meer dan drie keer hun geboortegewicht. Ze doen dan ook erg hun best bij het drinken. Rosie heef tien werkende tepels, dus de pups hebben het voor het uitzoeken.

Op de foto’s is goed te zien hoe ze de afgelopen week gegroeid zijn. Aan het begin van de tweede week konden ze nog makkelijk met z’n vijven naast elkaar drinken, aan het einde van de weken was het dringen.

Na het zogen verzorgt Rosie alle pups heel goed. En de pups vinden het allemaal prima. Soms blijven er een paar nog lekker nagenieten aan de tepel.

Actie

De pups worden steeds mobieler. Ze kruipen de hele werpkist door. Als ze daarbij zusjes of speeltjes tegenkomen, gaan ze daar gewoon overheen of onderdoor.  Ze laten zich niet tegenhouden, echte Borders!

Ze kunnen nu echt al kleine stukjes “lopen”. Heel leuk om te zien hoe ze hun best doen om hun pootjes te gebruiken.

De puppy’s krijgen ook al interactie met elkaar. Ze reageren als ze elkaar voelen en zoeken elkaar ook op.

We hebben wat speeltjes in de kist gelegd en dat werd uitgebreid onderzocht. En door een paar ook als lekker kussentje om te slapen gebruikt.

Slapen

In de eerste weken slapen de puppy’s heel veel. Eten, even actie en dan weer een paar uur slapen. Dat is het leven van een jong puppy.

Slapen doen de puppy’s in de meeste vreemde houdingen. Als ze actief bezig zijn vallen ze vaak in een keer in slaap op de plek waar ze dan zijn.

Ook in hun slaap bewegen puppy’s veel. Dat is ook ter oefening van hun spieren.

Soms liggen ze allemaal uit elkaar door de hele kist, soms liggen ze lekker bij elkaar. Of lekker bij moeder Rosie.

Nagels

De nagels van de puppy’s groeien natuurlijk ook. De puppy’s stimuleren de melkgift door met hun pootjes tegen de melkklieren van hun moeder te duwen, het “melk trappen”. Met lange scherpe nagels is dat niet erg fijn voor Rosie.

Tijd dus om de scherpe puntjes van de nagels af te halen. Marloes is daar heel handig in en weet precies de puntjes af te knippen. Het knippen is ook een stukje socialisatie voor de puppy’s.

Op de foto’s is goed te zien hoe klein de puppy’s nog zijn.

Ontwormen

De pups zijn nu twee weken oud en dat betekent voor de eerste keer ontwormen. Met een spuitje wordt het wormenmiddel voorzichtig in hun bekjes gespoten. Erg lekker vinden ze het niet. Ze zijn alleen nog maar moedermelk gewend en dan is dit een hele rare ervaring. Ze trekken er dan ook rare bekken bij.

Na deze behandeling mochten ze direct bij Rosie drinken en dan is al het leed gauw vergeten. Over twee weken mogen ze weer.