Mountain Dew S-nest - Week 3

Drinken, spelen, slapen

De dagindeling van de puppy’s heeft een vast patroon.

Als ze wakker worden krijgen ze eerst een poetsbeurt van Rosie. Dan mogen ze lekker bij Rosie zogen. Dat is nog best wat werk voor de puppy’s. Ze moeten wel 5 tot 10 minuten de melkklieren van Rosie stimuleren om daarna een minuutje melk te krijgen. Dan controleren ze nog of alle tepels wel echt leeggezogen zijn.

Met hun buikjes lekker vol gaan ze lekker actief bezig. Ze lopen nu al redelijk goed de kist door. Onderweg komen ze zusjes of speelgoed tegen, er is altijd wel iets te beleven.

Na zo’n 10 minuten is de energie op en vallen ze heerlijk relaxed in slaap. Vijf tevreden puppy’s.

Wennen aan vaster voer

Over een paar dagen gaan we de pups vaster voer geven. Dan krijgen ze rijstebloem pap gemaakt met puppymelk.

Om ze vast aan de smaak van de puppymelk te laten wennen geven we ze een keer per dag wat puppymelk uit een spuitje. Gelijk de eerste keer hadden ze de smaak te pakken. Ze dronken uit het spuitje en kregen lekkere vieze toeten.

Gelukkig is dan Rosie in de buurt om ze weer een grondige poetsbeurt te geven.

Naar de woonkamer

Weer een verandering in het leven van de pups, ze zijn verhuisd naar de woonkamer. Daar hebben we de kamerkennel neergezet en de werpkist kan daar heel mooi in staan. De pups hebben we apart in een kratje vervoerd en beneden weer in de werpkist gelegd. Ze sliepen eigenlijk gewoon door. Rosie vond het wel een beetje raar, ze hield heel goed in de gaten wat er met haar puppy’s gebeurde. Toen ze er bij mocht ging ze gelijk zogen. Daar hadden de pups geen problemen mee!

Na het eten was het weer tijd voor het speelkwartier. De pups waren lekker actief en speelden lekker met elkaar. Daarna zijn ze als een blok in slaap gevallen. Toch wel moe van de nieuwe ervaring. En Rosie was daarna ook tevreden en vond het best wel leuk weer beneden bij de rest te kunnen zijn.

De andere honden vonden het heel interessant. Ze mogen nog niet bij de kamerkennel komen, dus Jaggu zit alles over de leuning van de bank in de gaten te houden.

Eten met een lepel

Nu de puppy’s aan de smaak van puppymelk gewend zijn, hebben we ze de puppymelk op een lepeltje aangeboden. Ze moeten dan de melk zelf oplikken, iets dat ze ook moeten leren.

Na even aan het lepeltje met melk gesnuffeld te hebben, hadden ze al snel door dat ze het met hun tong konden oplikken. Ze krijgen elk twee lepeltjes, en die gingen helemaal op.

Daarna moest moeder Rosie natuurlijk de snoetjes even goed poetsen. Geen probleem voor Rosie, ze vindt de puppymelk zelf ook heel lekker.

Ze lusten er wel pap van

Nu de pups door hebben hoe ze zelf iets van een lepeltje kunnen likken, hebben we wat rijstebloem pap, aangemaakt met puppy melk, op een lepeltje gegeven. De substantie die ze dan krijgen wat steviger dan de melk die ze eerder kregen. Ze moeten er dus meer moeite voor doen..

Nou, ze lustten er inderdaad wel pap van. Ze vonden het heerlijk. En Rosie vond het ook heel erg lekker, ze wilde eigenlijk zelf alle lepeltjes wel leeg likken. We moesten haar echt tegenhouden. Als troost mocht ze wel de restjes opeten.

Helemaal gewend

De puppy’s zijn helemaal gewend in de kamerkennel in de woonkamer. Alle geluiden en luchtjes kennen ze nu. Je ziet de puppy’s elke dag verder ontwikkelen. Ze herkennen elkaar, zoeken elkaar ook en en ze beginnen echt met elkaar te spelen Ook het speelgoed krijgt steeds meer aandacht. De andere honden laten we nog niet bij de puppy’s. Dit zeer tot ongenoegen van overgrootmoeder Ivy, die dolgraag naar de puppy’s wil. Maar dan moeten de puppy’s eerst een stuk groter zijn.

Rosie is echt een voorbeeld moeder en zorgt perfect voor haar kroost. Ze geeft (meer dan) voldoende melk en houdt de pups en de werpkist prima schoon. We hebben er bijna geen omkijken naar. Rosie ligt niet de hele tijd bij de pups. Meestal ligt ze ergens in de kamer, liefst op de bank (bij ons mag dat 😋). Maar als een pup een vreemd geluidje maakt, staat ze direct bij de werpkist om te kijken wat er aan de hand is. En als het weer tijd is om te zogen staat ze natuurlijk ook weer klaar.

We hebben nu ook de eerste bezoeken gehad van puppykopers. Rosie vindt het gelukkig prima als er anderen naar haar kroost komen kijken en aan haar puppy’s zitten, al houdt ze alles wel goed in de gaten.