Mountain Dew F-nest - Week 3

7 maart 2006

“Wat zijn ze nog klein!”. Alle toekomstige puppy-eigenaren zijn nu op bezoek geweest en allemaal hebben ze dezelfde reactie. Op de foto’s hier op de website komen de pups groter over dan ze in werkelijkheid zijn. Daarom deze keer ook een paar foto’s met Vesta er bij, zodat de verhoudingen goed te zien zijn.

Als de pups wakker zijn, meestal om lekker te drinken, zijn ze duidelijk actiever aan het worden. Er wordt meer om goede plekjes geduwd en harder aan de tepels getrokken. Ook kunnen ze zich al beter verplaatsen, maar echt lopen of rechtop zitten kost nog erg veel moeite.

8 maart 2006

Vandaag hebben de pups hun eerste wormenkuur gekregen. Ze vonden het niet eens zo erg. Kennelijk smaakt het niet zo vies als het eruit ziet. Ze maken er af en toe wel een smeerboel van!

Ook nog wat foto’s van de eerste stapjes, onder het toezicht van moeders natuurlijk! Gisteren zeiden we het al, de pups worden duidelijk actiever. Vandaag waren ze erg moeilijk aan de tepel te krijgen. Geen van allen was het eens met de tepel die we ze aanboden. Gemor, geduw, zelfs geluidjes kwamen er aan te pas. Uiteindelijk is het toch gelukt. Ze hebben allemaal goed gedronken en groeien alle vijf zeer goed door.

9 maart 2006

Het was vandaag een echte “groei” dag. De pups aten goed, sliepen lekker en deden wat rek- en strekoefeningen. Marloes, die vandaag “dienst” had, heeft ze regelmatig bij Vesta aangelegd en ze waren dan ook allemaal goed gegroeid. Van de wormenkuur die ze gisteren gekregen hebben was gelukkig niets te merken. Geen rare ontlasting, geen pijnlijke buiken.

Opa Jason had nog wel last van zijn buik (niet van de wormenkuur) maar de dierenarts kon niets vinden. Het gaat al weer wat beter met hem en we houden hem goed in de gaten.

En er was telefoon van Ans vanaf de Crufts in Engeland: Lara is beste teef en beste van het ras geworden

10 maart 2006

Het worden al echte hondjes. Ze beginnen nu met elkaar te spelen. Ze happen in elkaars poten, staart en oren en maken af en toe al behoorlijk herrie. Heel grappig om te zien en te horen. Soms wordt er eentje wakker en begint fanatiek zijn broers en zussen uit te dagen. Tegen de tijd dat de anderen wakker zijn geworden is hij zelf al zo moe dat hij weer ligt te slapen. Ze houden elkaar goed bezig op deze manier. Daarna zijn ze allemaal uitgeteld en liggen soms in de meest vreemde houdingen te slapen.

11 maart 2006

De pups beginnen te ontdekken dat ze niet alleen zijn, maar broertjes en zusjes hebben. Dat is pas interessant! Die kan je omduwen, er overheen kruipen en zelfs in oren en poten bijten. Nou ja, bijten… Ze hebben nog geen tanden (gelukkig) dus dat bijten valt wel mee. Het is prachtig om te zien hoe ze met elkaar om gaan.

Tot nu toe is het een heel rustig nest, weinig ruzie en onvrede. Alle pups zijn rustig, stabiel en zeer tevreden. En Vesta is een perfecte moeder, heel ontspannen en ze geniet zichtbaar van haar kroost.

Ans is vanavond van de Crufts terug gekomen. Ze herkende de hondjes bijna niet meer, zo zijn ze gegroeid. Lara was heel lief en heel nieuwsgierig en mocht van Vesta zowaar aan een pup ruiken.

12 maart 2006

Het was alweer tijd om de nageltjes te knippen. Die groeien hard en voor Vesta is dat niet erg lekker. Het knippen was wat lastiger dan de vorige keer, ze waren het er niet mee eens en lieten dat ook merken. Maar ze moeten het toch leren. De laatste viel zelfs na het knippen heerlijk op schoot in slaap.

De pups gaan beter zien en reageren als ze je zien. Ze komen direct naar je hand toe en gaan er aan likken en mee spelen. De pups hebben ontdekt dat ze een staart en pootjes hebben en doen verwoede pogingen ze te pakken.

13 maart 2006

Het lopen gaat steeds beter. Ze komen nu ook uit waar ze naar toe willen. Soms vallen ze nog wel eens om. De geluiden die ze maken worden ook steeds mooier. Het lijken soms wel knorrende cavia’s! Ze laten duidelijker merken wat ze willen en wat ze niet leuk vinden. De oren beginnen ook open te gaan, ze gaan nu wat horen.

De pups kunnen nu zelfstandig plassen. Ze lopen dan vaak weg uit het groepje om op een vrij (en rustig) plekje een plasje te doen. De kranten beginnen nu hun werk te doen. Ook poepen doen ze sinds vandaag zelf, wel onhandig als Vesta niet in de buurt is om het op te ruimen, dan maken ze er een smeerboel van. Het ziet er naar uit dat wij nu meer werk gaan krijgen. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. We genieten elk moment van ze en ze worden elke dag nog leuker!

De foto’s