Onze Border terriërs

Onze eerste Border terriër kwam op 7 mei 1984 bij ons in huis. We hadden net onze bastaard van 16 jaar moeten laten inslapen en we wilden een gezond, actief en vrolijk hondje. Na bestudering van vele boeken kwamen we uit op de Border Terriër. We hebben tentoonstellingen en een fokker bezocht om meer te weten te komen over het ras. We werden steeds enthousiaster.

Via een Nederlandse fokster kwamen we in contact met een Duits nest, waar we twee Borders hebben gehaald, één voor ons (Badger) en één voor onze (schoon)ouders (Beaver). De Border beviel zo goed dat we na drie jaar besloten er een tweede bij te nemen. Zo is Ottelien bij ons gekomen als herplaatsingshondje van drie jaar.

Sinds die tijd hebben wij altijd twee of meer Border terriërs in huis gehad. Op dit ogenblik hebben we Ivy, Lewis (uit Engeland), Jane (de dochter van Ivy en Lewis) en Rosie (de dochter van Jane). Er lopen dus drie generaties Borders rond.

Rosie

Mountain Dew Risa

Jane

Mountain Dew Miss Marple

Lewis

Glebeheath Lewis N’Hjelme

Ivy

Mountain Dew Ivy

Hestia

Mountain Dew Hestia

Fudge

Mountain Dew Fudge

Jason

Orenberg Night Commander

Vesta

Hjelme Witchcraft

Barney

Mountain Dew Barney

Glenn

Glennora of the Half House

Ottelien

Olwen of the Half House

Badger

Laughing Gnom’s Badger

Onze Saarlooswolfhonden

Ans is al sinds kind verliefd op de Saarlooswolfhond en Marloes heeft dit opgepikt. Zij hebben altijd gezegd dat er eens een Saarloos moest komen en in september 2017 is het dan zover; Jaggu doet haar intrede in onze roedel.

We hebben in 2020 een nestje gefokt met Jaggu, het Mountain Dew P-nest. Uit dit nest met negen pups hebben we Penny gehouden. Sindsdien lopen er twee Saarlosen bij de Border Terriërs.

Penny

Mountain Dew Penelope

Jaggu

Quellejaggu van de Wolfsdreuvnik

Onze Hovawarts

Omdat Ans al lang in de Hovawart Club Nederland actief was, was het geen verassing dat er een Hovawart in onze roedel kwam. Onze eerste Hovawart was Kwinto fan Dotinga State, die in 1992 bij ons kwam. Helaas werd Kwinto niet oud en ook onze tweede Hovawart, Phönix vom Nordsturm, had gezondheidsproblemen en overleed jong.. Met Lara van de Toverbergh hadden we meer geluk. Een hele lieve en sociale hond, die ook nog eens heel mooi was. We hebben 12 jaar van Lara mogen genieten. In 2012 is zij overleden.

Na het overlijden van Lara hebben we geen nieuwe Hovawart meer genomen.

Lara

Lara van de Toverbergh

Phönix

Phönix vom Nordsturm

Kwinto

Kwinto fan Dotinga State