Geen O-nest dit voorjaar

Helaas is de dekking van Jane en Mille niet gelukt en is Jane leeg gebleven.

Het zag er allemaal goed uit en Jane vertoonde ook alle tekenen dat ze drachtig was. Haar gedrag was anders, ze was veel slomer en en het begin nam haar omvang ook langzaam toe. Maar wij vonden dat ze na vijf weken niet meer aankwam. Met het vorige nest was Jane met zes weken echt veel dikker in haar middel en was haar buiklijn ook duidelijk gezakt. Nu was dit niet het geval. Om aan alle twijfels een einde te maken hebben we besloten een röntgenfoto te laten maken. Dat gaf de doorslag: er zijn geen pups. Heel jammer, maar je doet er niets aan. Waarom het deze keer niet gelukt is weten we niet, we kunnen geen duidelijke oorzaak aanwijzen. Dit is nu eenmaal een risico bij fokken.

Bij de volgende loopsheid van Jane gaan we het weer proberen. We gaan dan naar een andere reu, de zoektocht hiernaar is al in volle gang.

Mountain Dew Miss Marple gedekt

Op 5 januari 2019 is Mountain Dew Miss Marple (Jane) gedekt door Groundworker Fabulous (Mille)

Begin van dit jaar is Ans met Jane op pad gegaan naar Zweden om Jane te laten dekken door Mille. We hebben Mille al langer op het oog. Mille is een op en top Border Terriër die nog echt mee op jacht gaat. Een echte werkhond dus, met een heel vriendelijk karakter en daarnaast ook nog heel mooi. Hij is een hond die goed bij onze Jane past.

Het was een hele reis naar Zweden met een overnachting bij onze Deense vrienden. Vanwege de afstand en de reistijd was het even spannend of Ans op het juiste moment zou komen.

Zaterdagmiddag was de eerste ontmoeting tussen Jane en Mille. Het klikte direct. Jane wilde eerst nog even de tuin verkennen, toen was ze klaar voor Mille. Binnen tien minuten stonden ze gekoppeld! Zo snel hadden we niet verwacht, maar beter kon natuurlijk niet.

Zondagmiddag namen ze wat meer tijd voor de tweede dekking, maar ook die verliep voorspoedig.

Nu is het afwachten of Jane drachtig is.

Twee sterren

Lyan en Morse hebben als Annie en Sandy opgetreden in de musical ‘Annie’.

Lyan, een van de baasjes van Morse, heeft de hoofdrol gespeeld in de musical ‘Annie’, die door jeugd toneelgroep Fame opgevoerd is. En Morse heeft de rol van het hondje Sandy voor zijn rekening genomen. Het is een complete dinershow met alles erop en eraan! Natuurlijk allemaal heel spannend. En een daverend succes, alle voorstellingen waren uitverkocht.

Helaas zijn wij zelf niet in de gelegenheid geweest om te gaan kijken, maar we hebben alle verhalen al gehoord, het was prachtig!

Eens kijken hoe het verder gaat met de acteercarrière van Lyan en Morse.

Mountain Dew N-nest geboren

We hebben er vier Mountain Dew pups bij! Zaterdag 28 oktober 2017 heeft Jane twee reuen en twee teven op de wereld gezet. Alles is perfect verlopen. Rond drie uur in de middag begon Jane met persweeën, een uur later was de eerste pup er en om half zes was alles achter de rug en lag de kersverse familie lekker in de werpkist. Het zijn zware, gezonde en levendige pups en Jane gedraagt zich als een voorbeeldige moeder. Ze heeft acht werkende tepels, dus de pups zullen niets te kort komen.

We hebben nu vier generaties Mountain Dew in huis, een bijzonderheid. Leuk om het resultaat van 11 jaar fokken bij elkaar te zien. Als de pups wat groter zijn zullen we zeker een familiefoto maken met de vier generaties.

De foto’s van de pups zijn te vinden op de pagina’s van het N-nest

Jaggu

Ans wilde al heel lang een Saarlooswolfhond hebben en ook Marloes was met dit virus besmet. Toen Joscha en Aija, die Ans beiden al jaren kent, een nest zouden krijgen, was de beslissing snel gemaakt: uit dat nest willen we graag een pup!. Nadeel was wel dat het nest in België was geboren, maar gelukkig mochten we van de fokkers heel vaak komen kijken.

Begin september 2017 mochten we Jaggu dan echt gaan ophalen. Om haar te wennen aan de andere honden zijn we met de camper nog een paar dagen in België gebleven en hebben Jaggu en de Borders op neutraal terrein goed kennis met elkaar kunnen maken.

Een Saarlooswolfhond in huis is wel even wat anders dan een Border terriër. Het wolvengedrag zit er echt in en daar moest iedereen zich eerst op instellen. Nu gaat het allemaal heel goed. De Borders zijn een prima voorbeeld voor Jaggu en vooral Fudge heeft als oma de zorg voor Jaggu op zich genomen. En als het nodig is, verdedigt ze Jaggu ook!

We gaan met Jaggu twee keer per week naar puppy les en dat gaat ook heel goed. Jaggu vindt alles leuk, als het maar geen mensen zijn. Daar is ze nog niet zo van gecharmeerd. Maar het gaat steeds beter en wij genieten volop van onze vijf honden..

Jane drachtig

Jane is inmiddels ruim twee jaar oud en dat vinden wij een mooie leeftijd voor een eerste nest. Onze vrienden Len en Ole in Denemarken, waar wij Vesta en Jason van hebben, hebben belangstelling voor een pup van Jane omdat hun bloedlijn daar in zit. Om die reden hebben we als reu gekozen voor Hjelme Linkwood Rufus, die ook de vader is van onze L- en K-nesten met Ivy. Rufus past goed bij onze honden, zowel wat betreft afstamming, bouw als karakter. Rufus komt ook bij Lene en Ole vandaan, dus op die manier komen de lijnen weer allemaal samen.

De dekking verliep volgens het boekje. Jane liet zich keurig dekken, Rufus gedroeg zich als een gentlemen en beide dekkingen waren in een half uurtje geregeld. Zo makkelijk gaat het niet altijd.

Jane is nu heel duidelijk drachtig. Haar gedrag veranderde al heel snel na de dekking. Ze speelt veel minder, gedraagt zich af en toe heel tuttig, eet soms niet en dan weer heel veel. Haar tepels en melklijsten zijn al behoorlijk groot en ook in omvang is Jane aardig toegenomen. En dat is geen vet!

We verwachten het nest het laatste weekeinde van oktober, en de pups gaan dan tussen kerst en oud en nieuw naar hun nieuwe baasjes. Over belangstelling hebben we niet te klagen. We hebben wel meer dan 50 aanvragen gehad!. Eerst maar eens kijken wat er uit gaat komen, we wachten af.