Het Mountain Dew R-nest: alweer zeven pups!

Jane heeft haar eigen record geëvenaard, ze heeft weer zeven pups gekregen. Het R-nest bestaat uit drie reuen en vier teven.

Ook deze keer was Jane weer behoorlijk dik. Vooral de laatste drie weken was ze goed in omvang toegenomen. Wij rekenden op vijf pups, maar Jane “trakteerde” ons op maar liefst zeven pups, net als in haar vorige nest. Jane heeft nu twee records op haar naam; het grootste Mountain Dew Border Terriër nest (2 x) en het grootste aantal pups (in totaal 22).

Jane liet ons deze keer behoorlijk lang wachten. Wij hoopten dat ze vrijdag zou bevallen, maar het werd uiteindelijk de nacht van zaterdag op zondag. Toen de bevalling eenmaal op gang was gekomen, waren de zeven pups er in 2 uur. Alles verliep rustig en makkelijk. De pups doen het prima en weten al precies waar de beste tepels zitten. En Jane is, met al haar ervaring, een prima moedertje. En nu is het tijd voor iedereen om even tot rust te komen,

Volg de ontwikkelingen rond het R-nest.

Zeven Border Terriërs: het Mountain Dew Q-nest!

Vrijdagavond 5 februari 2021 heeft Jane vier reuen en drie teven gekregen. Dit Mountain Dew Q-nest is het grootste Border Terriër nest dat wij tot nu toe gehad hebben!

Jane was deze keer veel dikker dan bij haar eerdere nesten. Op de echo waren vijf pups te zien, dus we waren al een beetje voorbereid op een flink nest. Maar dat het er zeven zouden worden hadden we niet verwacht. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee, en Jane zelf natuurlijk ook.

De bevalling is heel voorspoedig verlopen. 24 uur na een temperatuurdaling begon Jane vrijdagmiddag met de eerste flinke weeën en in het begin van de avond kwam de eerste pup, een teefje. Daarna kwamen nog twee teven en daarna vier reuen. Alle pups zijn heel levendig, gezond en bewegelijk. Ze drinken goed en Jane zorgt er prima voor. Ze heeft gelukkig acht werkende tepels, dus de pups hebben niets te klagen.

Volg de ontwikkelingen rond het Q-nest.

Jaggu bevallen van negen pups!

In de nacht van 26 op 27 februari 2020 heeft Jaggu het Mountain Dew P-nest op de wereld gezet. Ze is de trotse moeder geworden van zes reuen en drie teven.

Na dinsdagmiddag keurig volgens het boekje een temperatuurdaling te hebben gehad, is Jaggu woensdag na het avondeten begonnen met de bevalling. Om 19:15 werd de eerste pup, een teefje, geboren. Daarna werden met tussenpauzen van een tot anderhalf uur de volgende zes pups geboren. Na een pauze te hebben genomen kwamen er ’s ochtends vroeg nog twee pups, de negende en laatste om 7:30. Jaggu had telkens maar heel kort persweeën, de pups waren er allemaal binnen vijf minuten

De pups zijn allemaal heel levendig, gezond en bewegelijk. Ze drinken goed en worden prima door Jaggu verzorgd. Vanaf de eerste pup was Jaggu een hele zorgzame moeder, heel trots op haar kroost. En dat mag ze van ons ook zijn!

Volg de ontwikkelingen rond het P-nest.

Echo laat zien: Jaggu is drachtig!

Jaggu drachtig van het Mountain Dew P-nest

We doen het niet vaak, maar nu waren we zo nieuwsgierig dat we een echo bij Jaggu hebben laten maken om te kijken of ze drachtig is. En ja, er waren direct al vijf embryo’s op het scherm te zien! Op een iets andere plaats was in ieder geval ook nog een embryo te zien. Jaggu is dus definitief drachtig. Het is mooi dat deze dekking geslaagd is en dat we straks een nestje Saarlooswolfhonden kunnen verwachten.

Binnenkort gaan we de werpkist neerzetten om Jaggu daar alvast aan te laten wennen. En dan nog tot eind februari wachten tot het Mountain Dew P-nest geboren gaat worden.

Volg de ontwikkelingen rond het P-nest.

Jaggu gedekt

Eerste nest Mountain Dew Saarlooswolfhonden?

Bij haar vorige loopsheid was Jaggu wel gedekt, maar niet drachtig geworden. In december, 8 maanden later, is Jaggu weer loops geworden. In overleg met de vereniging NVSWH hebben we een geschikte reu gevonden: Malek van de Wolfsdreuvnik. Het klikte direct tussen Malek en Jaggu. Ze speelden fanatiek met elkaar en Malek deed erg zijn best om een dekking tot stand te brengen. De eerste dag lukte dat nog niet, de dag daarna (26 december 2019) is het tot een dekking gekomen.

Nu is het afwachten geblazen. Over ongeveer 4 weken gaan we een echo laten maken, want we willen graag weten of we pups van Jaggu kunnen verwachten.

Volg de ontwikkelingen rond het P-nest.

Mountain Dew O-nest geboren!

Jane moeder van vier pups!

Het Mountain Dew O-nest is geboren. Op zaterdag 16 november 2019 heeft Jane vier pups gekregen, twee reuen en twee teven. De bevalling verliep soepel en vlot. In iets meer dan een uur zijn de pups op de wereld gekomen. Allemaal met een prima gewicht (225-250 gram).

Moeder en kinderen maken het goed. Jane is een heel zorgzame moeder, ze verzorgt ze prima en heeft melk in overvloed. De pups zijn zeer tevreden en al lekker beweeglijk.

Volg de ontwikkelingen rond het O-nest.

Voor alle pups hebben wij al aspirant-eigenaars.