Mountain Dew S-nest geboren: 5 teven!

Rosie vestigt een nieuw record, het S-nest bestaat uit vijf teven. Een exclusief dames nest!

Het Mountain Dew S-nest is op 1 juni 2924 geboren. We hadden de bevalling eigenlijk een paar dagen later verwacht, maar Rosie vond het wel tijd om haar pups op de wereld te zetten. Het ging allemaal heel snel. In de ochtend begon Rosie met ontsluitingsweeën, waar ze maar heel weinig van liet merken. Wij dachten dat het nog wel een tijdje zou duren en dat de bevalling weer nachtwerk zou worden. Maar Rosie had andere plannen, om twee uur ’s middags kwam haar eerste pup en binnen vier uur had ze vijf pups in haar werpkist liggen. Allemaal teefjes, iets wat we nog nooit eerder hebben meegemaakt.

De hele bevalling verliep heel makkelijk en voorspoedig. De pups hebben mooie gewichten tussen de 200 en 230 gram en drinken allemaal goed. Rosie is een heel tevreden moedertje.

Volg de ontwikkelingen rond het S-nest.

Rosie gedekt

Begin april 2024 is onze Rosie gedekt door Glen, een reu in Engeland. Als de dekking geslaagd is verwachten wij begin juni het Mountain Dew S-nest.

Rosie is een eigenwijs hondje. In plaats van in mei loops te worden werd ze dat al eind maart. Omdat de reu die Ans voor Rosie had uitgezocht in Engeland woont moesten wij even onze plannen herzien en hebben we voor de dekking een tiendaagse trip met de camper naar Engeland geboekt. Net voor Pasen zijn we in Engeland aangekomen en hebben eerst een paar dagen door het zuiden getoerd.

De inschatting van Ans dat Rosie op dinsdag, de dag na Pasen, dekrijp zou zijn kwam precies uit. Gelijk bij de eerste ontmoeting met Glen, de Engelse reu, klikte het en was er een dekking. We zijn op donderdag en vrijdag weer voor dekkingen bij Glen geweest en alles verliep volgens het boekje. Wij zijn heel blij, het kon  niet beter. Drie dekkingen op het juiste tijdstip.

Daarna nog een paar dagen genoten van Engeland, de gastvrije mensen en het eten in de pub. Al met al een dekking en een vakantie om tevreden op terug te kijken. Nu wachten of de dekking geslaagd is en Rosie drachtig is.

Volg de ontwikkelingen rond het S-nest.

Het Mountain Dew R-nest: alweer zeven pups!

Jane heeft haar eigen record geëvenaard, ze heeft weer zeven pups gekregen. Het R-nest bestaat uit drie reuen en vier teven.

Ook deze keer was Jane weer behoorlijk dik. Vooral de laatste drie weken was ze goed in omvang toegenomen. Wij rekenden op vijf pups, maar Jane “trakteerde” ons op maar liefst zeven pups, net als in haar vorige nest. Jane heeft nu twee records op haar naam; het grootste Mountain Dew Border Terriër nest (2 x) en het grootste aantal pups (in totaal 22).

Jane liet ons deze keer behoorlijk lang wachten. Wij hoopten dat ze vrijdag zou bevallen, maar het werd uiteindelijk de nacht van zaterdag op zondag. Toen de bevalling eenmaal op gang was gekomen, waren de zeven pups er in 2 uur. Alles verliep rustig en makkelijk. De pups doen het prima en weten al precies waar de beste tepels zitten. En Jane is, met al haar ervaring, een prima moedertje. En nu is het tijd voor iedereen om even tot rust te komen,

Volg de ontwikkelingen rond het R-nest.

Zeven Border Terriërs: het Mountain Dew Q-nest!

Vrijdagavond 5 februari 2021 heeft Jane vier reuen en drie teven gekregen. Dit Mountain Dew Q-nest is het grootste Border Terriër nest dat wij tot nu toe gehad hebben!

Jane was deze keer veel dikker dan bij haar eerdere nesten. Op de echo waren vijf pups te zien, dus we waren al een beetje voorbereid op een flink nest. Maar dat het er zeven zouden worden hadden we niet verwacht. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee, en Jane zelf natuurlijk ook.

De bevalling is heel voorspoedig verlopen. 24 uur na een temperatuurdaling begon Jane vrijdagmiddag met de eerste flinke weeën en in het begin van de avond kwam de eerste pup, een teefje. Daarna kwamen nog twee teven en daarna vier reuen. Alle pups zijn heel levendig, gezond en bewegelijk. Ze drinken goed en Jane zorgt er prima voor. Ze heeft gelukkig acht werkende tepels, dus de pups hebben niets te klagen.

Volg de ontwikkelingen rond het Q-nest.