Mountain Dew F-nest - Week 4

14 maart 2006

Wat ontwikkelen de pups zich snel! Dat merk je pas als je ze een dag niet ziet. Gisteren hadden ze nog moeite met lopen, vandaag lopen ze allemaal heel parmantig en komen ook nog waar ze willen. Ze worden steeds onafhankelijker van Vesta. Omdat ze nu zelf plassen en poepen moeten wij goed opletten, voordat je het weet hebben ze er een heerlijke smeerboel van gemaakt. Als Vesta in de buurt is helpt ze gelukkig goed mee om de kist schoon te houden. Nog even en dan zetten we de kamerkennel neer. Dan hebben ze wat meer ruimte om te spelen.

15 maart 2006

De pups reageren steeds duidelijker op geluid. Vooral bij plotselinge geluiden draaien ze hun hoofd in de richting van het geluid. Ze horen en zien nu ook gelijk als Vesta de kist in stapt en dan vallen ze haar met z’n vijven tegelijk aan. Ze zijn zeer fanatiek met drinken, gelukkig geeft Vesta voldoende melk.

Vesta gaat af en toe een dutje bij haar vader doen om tot rust te komen. Jason vindt het allemaal wel best. Lara komt ook steeds vaker naar de pups kijken. Ze vindt de pups zeer interessant en snuffelt er voorzichtig aan. De pups vinden het niet eng, maar houden zich dan wel stil.

16 maart 2006

Het is duidelijk aan Vesta te zien dat ze heel wat melk te bieden heeft! Soms hebben de pups zo’n honger als Vesta de kist in komt dat ze geen tijd krijgt om goed te gaan liggen, er hangen direct vijf pups aan haar. Dus dan blijft ze maar zitten voor het diner. En de pups hebben er totaal geen moeite mee, die drinken in elke onmogelijke houding.

De pups gaan meer geluid maken. Bij plotselinge geluiden gaan ze zelfs even blaffen (op hun manier dan). We hebben er een stel waakhonden bij!

17 maart 2006

Het spelen gaat steeds leuker en ook een beetje woester. Gelukkig hebben ze weer allemaal hetzelfde ritme, dus spelen en slapen ze weer gelijk. Soms slapen ze zelfs op moeders!

De tanden en kiezen beginnen door te komen. Ze vinden het heerlijk om op je vinger te bijten. Dan moet je het tandvlees een beetje masseren, dat vinden ze erg lekker.

Morgen wordt het een spannende dag voor ze, dan wordt hun wereldje groter. Maar dat laten we morgen wel zien.

18 maart 2006

Vandaag was het een spannende dag voor de pups, ze gingen verhuizen!. We hebben de kamerkennel nu opgezet zodat ze wat meer ruimte krijgen. Toen de werpkist verplaatst was en de pups er weer in gingen vonden ze dat wel een beetje raar. De lichtinval en het uitzicht waren anders. We hebben ze eerst een paar uur laten wennen aan de nieuwe plaats. Toen werd het tijd om de kist open te zetten. En zoals het hoort voor echte Border terriërs gingen ze meteen op onderzoek uit. Ze vonden het allemaal prachtig en liepen gelijk door de hele kennel heen. Ook de speeltjes waren erg interessant. Maar het mooiste is toch het krukje, daar kan je je onder verstoppen en dan je broer of zus aanvallen. Het lopen op de kranten was even wennen, die “lastige” achterpoten glijden steeds weg. Maar dat went gelukkig ook. Het is grappig dat de pups als ze nu moeten plassen de werpkist uitgaan en op het kleedje voor de kist of op de kranten plassen.

19 maart 2006

De pups zijn al helemaal gewend aan hun nieuwe onderkomen. Ook het lopen op de kranten gaat al veel beter. Ze weten al precies waar de uitgang van de kennel is en kunnen niet wachten om de wereld verder te gaan verkennen. Daar moeten ze toch nog een paar dagen op wachten.

De pups vinden de speeltjes erg leuk, maar er zijn ook genoeg andere dingen om in te bijten. Vooral het krukje moet het daarbij ontgelden. Ook met de broertjes en zusjes zijn ze soms best wel ruw. Ze leren nu hoe hard ze mogen bijten zonder de ander boos te maken.

20 maart 2006

Vandaag hebben de pups voor het eerst een beetje pap (puppymelk met wat Nutrix vanille) gehad. Dat doen we als overgang naar vaster voedsel. De bedoeling was ze een beetje op een vinger te geven om ze te laten wennen, maar dat was helemaal niet nodig. Ze aten er zonder problemen van en vonden het heerlijk.

We vinden het nog steeds een erg makkelijk nest. De pups zijn zeer tevreden, drinken (en groeien) goed en Vesta is natuurlijk een voorbeeldige moeder. We zorgen wel dat de pups voldoende rust krijgen, dus dat betekent een goede planning van het bezoek.

De foto’s