Mountain Dew F-nest - Week 5

21 maart 2006

Vandaag natuurlijk weer pap, nu uit een echte grote bak. Dat was een feest! Het zijn nette eters, ze gingen niet eens in hun eten staan. En ze vinden het heerlijk.

Vandaag zijn de pups ook weer ontwormd, dat moet elke twee weken. Ze hadden er deze keer even last van, wat dunnere ontlasting, maar dat is inmiddels alweer over. Het krukje is nog steeds favoriet, maar het wordt steeds moeilijker om er met zijn vijven tegelijk onder te zitten.

22 maart 2006

De pups genieten echt in hun kamerkennel. Ze spelen er heerlijk in en lopen nu zonder problemen op de kranten. Ze kunnen heerlijk ravotten en ook de speeltjes worden flink gebruikt. Maar het happen in nestgenootjes heeft nog hun voorkeur. De pups gaan goed gelijk op in ontwikkeling. Er is geen echte baas en ook geen onderdeurtje. Ze zijn goed aan elkaar gewaagd.

De pap die ze twee keer per dag krijgen is een feest. Ze gaan er zo af en toe in staan en smeren elkaar lekker onder. Als de bakjes leeg zijn mag Vesta komen om de afwas te doen en de pups te wassen. De pups zijn nu zo’n zes keer hun geboortegewicht en wegen 1100 tot 1300 gram.

23 maart 2006

De pups krijgen nu drie keer per dag pap met vlees (Carnibest natuurvoeding). Ze vinden het heerlijk. Ze groeien nu nog harder, soms wel meer dan 60 gram per dag. Vesta moet wat minder melk gaan geven.

De pups hebben nu hun eigen knuffelbeer. Als we hem rechtop zetten trekken ze hem om en gaan er vervolgens op liggen slapen.

24 maart 2006

Het worden steeds meer miniatuur Border terriërs. De ogen zijn nog steeds blauw, dat zal binnenkort wel gaan verkleuren. Ook de vachten veranderen en worden wat bruiniger van kleur en ruiger. Hun baardjes beginnen al te prikken. Ze horen nu wanneer er iemand de kamer binnen komt en reageren daar heel nieuwsgierig op.

Het maken van foto’s wordt steeds lastiger. Ze bewegen steeds sneller en vallen ook de camera aan!

25 maart 2006

Het was een drukke dag met veel bezoek. Dat was ook duidelijk aan de pups te merken, ze waren ’s avonds uitgeteld! Ze hebben wel weer veel dingen gedaan. Bijvoorbeeld lekker met opa op de bank, gestoeid met mama en de beer. En dan natuurlijk op het einde van de dag een uitstapje: we hebben ze een kwartiertje in de kamer los laten lopen. En daar hadden ze als echte Borders natuurlijk helemaal geen moeite mee. Ze gingen weliswaar niet ver van ons (en mama) weg, maar bang waren ze helemaal niet en ze stapten parmantig rond om alles te onderzoeken. De eerste stapjes in de grote wijde wereld vielen niet tegen. Benieuwd of ze er ’s nachts van hebben liggen dromen . . .

26 maart 2006


Alweer veel bezoek. De pups worden goed gesocialiseerd op deze manier. Maar we moeten er wel op letten dat ze voldoende rust krijgen. Het is heerlijk om te zien hoe ze met elkaar spelen. Deze keer werd Vesta ook in het spel betrokken. Vooral haar baard en voeten moesten het ontgelden en eentje had zelfs haar staart te pakken. Het gebeurde wel allemaal heel voorzichtig en Vesta hoefde niemand te corrigeren. De pups spelen tot nu toe altijd heel lief met elkaar. Er valt zelden een grommetje. Zo’n lief en rustig nest hebben we nog niet gehad.

27 maart 2006

Vandaag een lekkere rustige dag. Tijd om weer eens op stap te gaan. Dit keer een bezoek gebracht aan moeders. Dat vonden ze wel wat, lekker bij mama in de bak. Maar ook daarbuiten is het leuk. Ze gaan zelf het kenneltje nu zelf in en uit. Plassen in de kamer doen ze bijna nooit, meestal halen ze op tijd de kennel met de kranten.

De foto’s