Mountain Dew F-nest - Week 6

28 maart 2006

Ze gaan nu een paar keer per dag de kennel uit om aan de grote wereld te wennen. En dat vinden niet alleen de pups leuk. We liggen vaak met z’n allen op de grond om heerlijk met de pups te spelen. De pups zijn lekker brutaal en er is niet veel meer veilig in de kamer. Ze kruipen overal onder en over en we moeten ze goed in de gaten houden.

Ze krijgen nu ook af en toe een brokje. Dat is erg interessant en ook best lekker. De pups krijgen vlees als hoofdvoedsel, maar het is toch wel erg handig als ze ook weten wat brokjes zijn. Wij gaan de brokjes nu gebruiken om ze te belonen als ze wat goed doen.

29 maart 2006

Vandaag hebben ze er een nieuw vriendje bij, een stoffen eendje. Het eendje wordt de hele kennel doorgesleurd en is al een heleboel keer “dood geschud”, het zijn echte terriërs! Daarna gaan ze er heel lief bij liggen slapen.

Vesta zoogt de pups nog maar drie keer per dag en we bouwen dat snel verder af. De pups krijgen vier keer per dag complete vleesvoeding en ze doen het er uitstekend op. Het zijn wel rustige en beschaafde eters. Ze spelen tussen de hapjes door en wachten op elkaar om bij de bakjes te komen. Zo doen ze wel een kwartier of langer over hun eten. Voor Vesta is dat wel moeilijk. Zij mag opeten wat er over blijft en moet daarop soms lang wachten.

30 maart 2006

Het valt niet mee om elke dag een pagina voor de website te maken. Ten eerste heb je natuurlijk foto’s nodig. Om die te nemen heb je tijd nodig en moeten de pups een beetje meewerken. Ze worden steeds beweeglijker en het maken van foto’s wordt daardoor moeilijker. Bovendien zie je op de foto’s niet de actie en de energie waarmee ze steeds bezig zijn. Foto’s van slapende pups zijn een stuk makkelijker.

Als je dan foto’s hebt moet je op de computer alles inlezen, bewerken en op een webpagina zetten. Dan nog een stukje tekst erbij, dat valt ook niet altijd mee. Het moet kort, leuk en informatief zijn. Soms ontbreekt het wel eens aan inspiratie.

Vandaag was een dag dat het wat betreft tijd tegen zat. Ik had nog net even tijd om 4 foto’s te maken, waarvan er maar 1 beetje leuk was voor op de site. Gelukkig is er door deze uitleg wel voldoende tekst. Is er tenminste nog iets van 30 maart.

31 maart 2006

De pups worden nog steeds met de dag mobieler en zelfbewuster. Ze racen door de kamerkennel en af en toe door de kamer. Last van de gladde kranten of het gladde zeil hebben ze helemaal niet meer. Ze spelen steeds meer, met elkaar en met allerlei speeltjes. De beer en het eendje natuurlijk, maar ook balletjes, kauwkluifjes en zelfs een ijzeren staafje, alles is leuk. Ze komen direct als je ze roept. Je merkt goed dat ze ons luchtje goed kennen. Ze springen boven op ons en ze vinden het heerlijk om bij ons te liggen. Bij vreemden zijn ze wat voorzichtiger en duurt het even voor ze meer toenadering zoeken

1 april 2006

De blauwe kleur van hun ogen is nu helemaal verdwenen en alle pups hebben nu bruine ogen, zoals het hoort. Het is grappig als er weer toekomstige eigenaren op bezoek komen. Elke keer horen we weer “wat zijn ze gegroeid….!”. Wij zelf zien dat niet zo omdat we ze elke dag zien. We merken het natuurlijk wel bij het wegen, ze groeien heel constant.

Fudge, het teefje dat wij zelf houden, mocht vanavond even op de bank bij moeder en opa; drie generaties op een rijtje! Fudge vond dat best spannend, Vesta en Jason vonden het heel normaal.

2 april 2006

De pups hebben weer heerlijk liggen slapen. Ze leggen graag hun hoofd ergens op, maar zou dat nou echt lekker liggen? Het is wel een schattig gezicht, die slapende koppies. Behalve slapen kunnen ze ook heel actief zijn. Ze vinden het prachtig als ze in de “grote” kamer mogen. Ze hollen alle kanten op en doen natuurlijk ook ondeugende dingen. Je moet ze goed in de gaten houden. Ook Vesta heeft lekker meegedaan. Als je met een trommeltje met brokjes rammelt komen ze naar je toe hollen. De brokjes vinden ze erg lekker. Ik heb geprobeerd actiefoto’s te nemen, maar ze zijn zo snel dat de foto’s dan onscherp worden. Toch geeft dat af en toe wel een leuk effect.

De pups zijn vandaag weer ontwormd, tot nu toe hebben ze er gelukkig nog geen last van.

3 april 2006

De pups zijn heel erg op mensen gericht en dat moet natuurlijk ook. Ze vinden het heel leuk om met je te spelen of om lekker bij je te liggen. Natuurlijk vinden ze elkaar en moeders ook heel leuk. Er is zoveel te beleven als je een klein hondje bent. Alles is interessant en moet onderzocht worden. En wat is het leuk om onder de bank door te racen terwijl je moeder dat niet meer kan omdat ze te groot is. Of Jeroen lekker pesten als hij op de grond met je ligt te spelen!

De pups vinden de vleesmaaltijden maar overbodig. Als we geluk hebben eten ze de helft op. Ze proberen nog steeds bij Vesta hun maaltje te krijgen. Vesta is dat aan het afbouwen, maar soms laat zij het nog toe en krijgt dan niet eens meer de kans om te gaan liggen. De pups duiken met z’n allen onder haar en duwen haar bijna van de grond.

De foto’s