Mountain Dew F-nest - Week 8

11 april 2006

Een doos is heel leuk om in te spelen. Vooral als er nog twee extra gaten in zitten zodat je er aan twee kanten in en uit kunt. Vesta vond het maar vreemd en wist niet aan welke kant ze nu moest gaan staan. Zodra er een pup uit de doos kwam ging ze er achter aan, tot grote lol van de pups natuurlijk.

’s Avonds hebben we de doos in de kamer gezet, het was buiten te koud. Er werd wat minder hard gescheurd, maar de pret was er niet minder om!

12 april 2006

Vandaag hebben de pups een wandeling aan de riem gemaakt. In het begin was het even wennen aan hat halsbandje, maar er was zoveel afleiding dat dat gauw vergeten was. Ze liepen best goed mee aan de riem. Natuurlijk schieten ze van links naar rechts en van achter naar voren, maar ze protesteerden helemaal niet en huppelden vrolijk mee. Met zoveel honden bij elkaar is het wel moeilijk om de riemen uit elkaar te houden. We hadden regelmatig “Spaghetti”.

Thuis gekomen hebben ze nog lekker in de tuin gespeeld. Je kan merken dat het wandelingetje toch wel spannend voor ze was en die spanning kunnen ze in de tuin weer lekker kwijt. De honden mogen bij ons in de achtertuin niet in de borders komen, maar ja, het zijn Border terriërs, dus hou ze er maar eens uit . . .

Na afloop vallen ze wel voldaan in slaap en zijn weer helemaal tevreden.

13 april 2006

Het is de laatste dag dat de pups met z’n vijven zijn. Morgen vertrekken de eersten. Aan de ene kant is dat heel jammer, het is zo’n leuk stel met elkaar. Aan de andere kant merk je aan de pups dat het tijd wordt dat ze het “nest” verlaten. Ze zijn zelfstandig en worden steeds drukker en luidruchtiger. Ze zijn nu op een prima leeftijd om naar hun nieuwe baasjes te gaan.

Ze hebben nog heerlijk in de kamer gespeeld, samen met Vesta. Ook de fotografe is nog een keer langs geweest. Ze wou graag nog wat foto’s van spelende pups in de tuin maken. Helaas, we waren nog maar net begonnen of er kwam een fikse bui. Gauw met alles naar binnen, waar de pups nog heerlijk in de kamerkennel hebben gespeeld. De groene kleedjes, die ze mee krijgen als ze vertrekken, vinden ze schitterend. Je kan er prachtig mee spelen, maar ook heerlijk op slapen.

14 april 2006

Twee pups zijn vandaag naar hun nieuwe eigenaren gegaan. Door ziekte kon de derde niet gehaald worden, dat wordt nu zondag. Het ophalen is heel leuk en goed gegaan. Vesta deed helemaal niet moeilijk, Florey kreeg nog wel een grondige wasbeurt voordat ze mocht vertrekken.

De drie achtergebleven pups lieten wel merken dat ze een broer en een zus misten, ze sliepen ze erg veel en waren beduidend rustiger. Toen ze uitgeslapen waren zijn ze weer heerlijk met elkaar gaan spelen. Het lijkt wel een stuk rustiger met drie pups.

15 april 2006

De pups hebben weer heerlijk buiten in de tuin gespeeld. Met z’n drieën hebben ze net zoveel lol als met z’n vijven. Voor Vesta (en ook voor ons) is het wel overzichtelijker. Ze probeert ze goed op te voeden en het resultaat mag er zijn!

Florey, het pupje dat gisteren is weggegaan, heeft een middag gelogeerd. Haar baasje had theorieles van de puppycursus en daar mochten geen honden naar toe. Florey werd direct weer in de groep opgenomen en schoffelde ook nog even haar broer Puk onder. Het is allemaal heel goed gegaan.

Zowel van de baasjes van Fido als die van Florey hebben we mail gekregen zodat we weten hoe het gaat. Het is erg fijn om te horen dat het goed gaat en dat de hondjes zich (tot nu toe) goed gedragen.

16 april 2006

Vandaag is Puk opgehaald. Nu zijn alleen Fudge en Joep nog over. Ze steunen heel erg op elkaar en liggen tegen elkaar aan te slapen. Buiten in de tuin hebben ze wel lol met z’n tweetjes, ze zijn niet minder ondeugend geworden.

Met alle drie de pups die nu weg zijn gaat het goed. We krijgen mailtjes, vaak met foto’s, en het is fijn te horen dat de honden het goed maken. We hebben het goed getroffen met de nieuwe eigenaren!

17 april 2006

Het is de laatste dag van Joep. Hij en Fudge genieten nog van het mooie weer en spelen met Vesta in de tuin. Morgen wordt Joep opgehaald en blijft alleen Fudge over. Tijd voor ons om met de echte opvoeding van haar te gaan beginnen. Tijd ook om met dit “dagboek”te stoppen. We zullen nog regelmatig berichten hoe het met Fudge gaat, natuurlijk met foto’s. Ook een aantal van de foto’s die we van de nieuwe eigenaren krijgen zullen een plaatsje op de site krijgen.

De foto’s