Mountain Dew G-nest - Week 1

Dag 1

Één dag na de keizersnede is Raya nog wel wat zweverig. Ze ging met vier pupjes naar de dierenarts en kwam met tien stuks terug. Ze had niks in de gaten, misschien dacht ze dat ze dubbel zag. Verder vergeet ze af en toe een poepje op te ruimen en moesten wij (Yvonne en Ans) haar een handje helpen. Raya was natuurlijk naast moeder te zijn geworden ook een patiënt. Yvonne heeft de eerste nacht nachtdienst gehad. Als een volleerd verpleegkundige heeft zij zich van haar taak gekweten. De eerste dag na hun geboorte zijn alle pups al gegroeid en zien er lekker gevuld uit.

Raya is nog wel moe, maar ze eet en drinkt uitstekend en de melkproductie komt goed op gang. Ze verzorgt ze nu als een volleerd moeder en wij hoeven niet meer te poetsen. Voorlopig blijven wij om de beurt nachtdiensten draaien want we willen niet alleen zeker weten dat alles goed gaat maar we kunnen ze ook al niet meer missen. We passen nog net niet zelf erbij in de kist.

De pups zijn heel levendig. Klimmen over moeder heen en krabben zich zelfs al achter de oren. Ze liggen heerlijk met de buik bloot te dromen. Op de vierde dag waren de pups al gemiddeld 150 gram gegroeid. Een topprestatie van Raya. We zijn benieuwd hoeveel ze vanavond wegen.

Dag 5

Een dag vol verassingen! We vertelden al dat de pups zich snel ontwikkelen, ze hebben er nu nog een schepje bovenop gedaan. Een paar pups blaffen al, ze kwispelen met hun staartje en een paar gaan al zelfstandig in de juiste houding poepen. En zonder om te vallen! Maar het kan nog gekker; één teefje heeft haar oogjes al geopend en kijkt ons aan. We zijn benieuwd wanneer de rest volgt. De melk stroomt rijkelijk, kortom de pups zijn tevreden.

Wanneer Yvonne geen nachtdienst heeft droomt ze wel van de puppies. Neem nou afgelopen nacht; Nico moest met donder en geweld opzij want hij lag op de pups dacht Yvonne! Gelukkig was dit slechts een nachtmerrie.

Dag 7

We zijn nu aan het einde van week 1. Het was een spannende week! De pups hebben zich ontwikkeld van hulpeloze kleine wezentjes tot al echt kleine hondjes. Hun vachtje is veel langer geworden en de blonden worden steeds warmer van kleur. De roze “biggenhoofdjes” krijgen meer pigment.De neusjes, oogleden en

lippen worden steeds donkerder. Bij de zwartblonde pups worden de aftekeningen duidelijker en van een warmere blonde kleur.

Raya’s wond van de keizersnede is keurig geheeld. Raya eet dag en nacht en drinkt liters magere bouillon van kipfilet. De melkgift wordt steeds groter en de puppen ook. Op de vijfde dag was het al nodig de nageltjes te knippen om te voorkomen dat ze Raya krabden.

Zowel voor Raya als voor ons begint er routine in te komen. Het zogen, het voeren en uitlaten van Raya, het schoonmaken van de werpkist, wegen, alles heeft zijn vaste volgorde gekregen.

Aan het einde van deze week hebben ze wat diarree gehad. Het verbeterde gelukkig snel na enkele behandelingen met Pro-kolin (een probiotica dat o. a. de juiste darmflora voor pups bevat). Ondanks de diarree groeiden ze goed en waren ze erg levendig.

De pups hebben allemaal hun naam al gekregen. Natuurlijk wilden we alle namen met een G laten beginnen. We hebben ons laten inspireren door Tolkien en Keltische talen.

Gimli
zwartblonde reu
De dwerg uit LotR (Tolkien), ook Klein Vuur (oud Noors)
Gruffyd
zwartblonde reu
Krijgsheer (Welsh)
Gallagher
zwartblonde reu
Helper, koen en dapper
Gwindor
blonde reu
Nobele elf uit Nargothrond (Tolkien)
Gwron
blonde reu
Waardige held (spreek uit als Gauron)
Golden Gwen
zwartblonde teef
Gezegende
Greta
zwartblonde teef
Parel
Galadhriel
zwartblonde teef
Vrouwe van het Gouden Woud (Tolkien)
Goldilocks
blonde teef
Goudlokje (sprookje)
Glawar
blonde teef  
Zonlicht (Tolkien)

De foto’s