Mountain Dew G-nest - Week 2

Dag 10

Incidenteel is er nog iets dunnere ontlasting. De oogleden van vrijwel alle pupjes kieren. Ze reageren op licht en geluid. Ze vinden het fijn om bij je te zitten en geknuffeld te worden, ten minste wanneer ze geen honger hebben. Ze proberen allemaal om op vier pootjes te lopen. Het gaat nog erg wiebelig, maar ze komen een eind. Ze zijn erg tevreden en ze mopperen bijna nooit. Raya is bijzonder zorgzaam. Ze ligt nog altijd het liefste dag en nacht bij haar pups in de kist. Ze poetst ze gelukkig nog steeds keurig schoon. Om de pups snel uit elkaar te kunnen houden ze gekleurde bandjes om gedaan. Dat werkt prima, alleen Raya vindt dat ze daar niet thuishoren.

Dag 13

Raya komt nu meer de kist uit. Dat blijkt veel beter te gaan. Ze kan nu veel rustiger liggen slapen. En dat had ze hard nodig. Voor het zogen en het poetsen is ze meestal in de kist.

De pups hebben nu allemaal hun ogen open. Veel zien ze er nog niet mee, dat gaat zich in de komende dagen verder ontwikkelen. Ze spelen met hun eigen pootjes en met elkaar. Ook onze handen vinden ze heel leuk. Ze doen verwoede pogingen te lopen en ook dat gaat ze steeds beter af. Het is ongeloofelijk hoe snel ze van de ene naar de andere kant van de kist hobbelen. Het zijn nu echt hondjes aan het worden. Nog even en dan zijn hun oren ook open. Ook al horen ze elkaar nu nog niet, geluid kunnen ze al heel goed maken. Ze worden nog steeds in twee groepen gezoogd en de groep die als tweede is laat duidelijk horen dat ze het daar niet mee eens zijn.

We hebben ze al melk van een schoteltje laten drinken. Het was even wennen, maar het gaat nu goed en ze hebben vandaag al een beetje pap gehad. Nog een paar dagen en dan gaan we ze voorzichtig wat vlees geven.

De foto’s