Mountain Dew G-nest - Week 4

Het begin van de week

De pups zijn nu echt hondjes geworden. Ze plassen haast niet meer in de kist maar gaan netjes op de kranten in het rennetje hun behoefte doen. De tandjes zijn bij allemaal doorgekomen. Ze bijten nog steeds zachtjes in onze handen en tenen. Met speeltjes worden ze wat wilder, die worden door elkaar geschud! Het is ook leuk om in de staart of het oor van je broer of zus te bijten. Af en toe zijn ze al echt samen aan het spelen. Slapen doen ze nog gezellig met zijn allen in de kist. Af en toe vindt Raya het nog nodig om ze allemaal een flinke poetsbeurt te geven. Raya vindt het ook heerlijk om het restje pap of vlees van de puppymaaltijden op te eten. De eerste aspirant-eigenaren zijn op bezoek geweest en dat was voor ons en voor Raya een leuke ervaring. Aan de pups en Raya kun je wel merken dat ze dan veel indrukken opdoen want daarna gaan ze lekker lang slapen. We moeten ze dan wakker maken voor de volgende voeding! Ze hebben ook al weer nieuwe gekleurde bandjes gekregen. De oude waren te klein geworden! Ze groeien als kool.

Druk, druk, druk . .  .

Het is een drukke week geweest. Er waren veel vrije dagen en dus een mooie gelegenheid om alle aspirant-eigenaren langs te laten komen. Verdeelt over de week hadden we twee bezoeken per dag. We waren wel streng, er mochten maar twee mensen tegelijk komen en ze mochten maar een uurtje blijven. Dat laatste bleek in de praktijk erg moeilijk vol te houden!. Raya reageerde gelukkig goed op al het bezoek. We zijn erg blij met alle aspirant-eigenaren, stuk voor stuk leuke mensen waar we met vol vertrouwen een pup naar toe laten gaan. Iedereen heeft een keuze kunnen maken, soms leek het zelfs of de pups een keuze maakten.

Verbouwing

De pups groeien nog steeds prima. Tot aan het begin van deze week konden we ze in de werpkist “opsluiten” bij het schoonmaken van de kennel of bij het zogen in groepen. Ze zijn nu zo groot geworden dat ze over het plankje van de uitgang van de kist kunnen klauteren. Ze willen ook niet meer met z’n allen in de werpkist liggen, dat is veel te warm en te weinig ruimte. We hebben de werpkist er nu uitgehaald, waardoor de pups meer ruimte hebben. We hebben 1 dag geprobeerd ze tijdens het schoonmaken in een grote ijzeren bench op te sluiten, maar dat was heel moeilijk. de eerste keer kregen we er de tien er nog makkelijk in, de keer daarna stopte je er 1 in en kwamen er tegelijkertijd 2 uit! We hebben dus maar weer de kraamkamer verbouwd. Het bed eruit en een tweede kennel er in. De pups hebbe nu dus een luxe tweekennel-verblijf.

Pap en vlees

Met Raya gaat het weer goed. De ontsteking is weg, nu moet alleen de wond van de doorbraak nog genezen. Om te zorgen dat er geen vuil in de wond komt als Raya naar buiten gaat, draagt ze een hip (Deens) T-shirt. Ze voelt zich daarmee geweldig belangrijk! De pups zogen nog steeds bij Raya, dat moet ook voor een vlotte genezing van de borstontsteking. We voeren nu pap en Carnibest puppyvoer (vlees) bij. De pups vinden dat geweldig, binnen een paar happen is alles weg. Natuurlijk eten ze allemaal uit een eigen bakje en we hebben ze al zo ver dat ze er niet meer in gaan staan. Eigenlijk eten ze heel netjes en leveren de bakjes (bijna) helemaal schoon weer in. Deze week zijn ze voor de tweede keer ontwormd. Ze hebben er geen last van gehad

Nestcontrole

Op zaterdag is Afke van der Hem de eerste nestcontrole komen doen. Alle pups zijn uitvoerig bekeken en er is van elke pup een verslag gemaakt. Er zijn geen bijzondere zaken geconstateerd. Met zeven weken, vlak voordat de pups naar hun nieuwe eigenaren gaan zal er nog een nestcontrole plaats vinden en natuurlijk ook de puppytest. Wij geven de nieuwe eigenaren een kopie van alle verslagen mee.

Naar buiten

Zondag zijn ze voor het eerst naar buiten geweest. We hadden de tweede kennel toen nog in de tuin staan en dat was een prima plek om ze voor het eerst in de buitenlucht te hebben. Dat was wel even wennen, ze vonden het maar vreemd. Gelukkig was moeder Raya in de buurt om ondersteuning te geven. Na een half uurtje hebben we ze doodmoe naar de kraamkamer terug gebracht, waar ze als een blok in slaap zijn gevallen. Maandag zijn ze weer naar buiten geweest, dit maal mochten ze in de hele achtertuin. Het ging al een stuk beter dan de eerste keer, een aantal hebben een echte ontdekkingstocht gedaan. Warm vonden ze het wel, ze gingen het liefs in de schaduw op de koude tegels liggen.

Updates

Het valt niet mee om regelmatig de website te updaten. Soms hebben we het zo druk dat we zelfs vergeten foto’s te maken. Ons eigenlijke plan was om elke dag een stukje en een paar foto’s te plaatsen. Nu zijn we al blij als we twee keer per week een update kunnen doen. We weten dat jullie erg benieuwd zijn naar de puppy’s en wat er allemaal gebeurd. Wij doen ons best zo vaak mogelijk informatie en foto’s te plaatsen, maar de pups (en onze toch al zo korte nachtrust) gaan altijd voor. Maar dat snappen jullie natuurlijk!