Mountain Dew G-nest - Week 5

Lekker buiten

We boffen ontzettend met het weer! De pups kunnen lekker buiten zitten. De eerste dagen buiten moesten ze duidelijk wennen. Ze bleven dicht bij het huis en reageerden op alle vreemde geluiden. Nu gaan ze door de hele tuin, kennen alle hoekjes en ze kijken van geen enkel geluid meer op.

Wij gaan er tussen zes en zeven uit, voordat de pups echt wakker worden en gaan zeuren. Zodra ze wakker zijn willen ze eigenlijk al naar buiten. Als het te lang duurt gaan ze behoorlijk herrie maken. Rond half negen, als het een beetje warmer begint te worden gaan ze naar buiten en ’s avonds gaan ze na de laatste voeding (zo rond elf uur) weer naar binnen in de kraamkamer. Zoals dat hoort bij kinderen wordt er dan eerst nog even gek gedaan in de kennel, dan even gezeurd, waarna de hele groep in slaap valt.

Ze hebben nu de hele achtertuin. We hebben de partytent neergezet zodat er wat meer schaduw is en om ze droog te houden als het mocht gaan regenen. We hebben ook het tuinhuisje leeg gemaakt, zodat ze daar met regen ook kunnen zitten, De buitenkennel voor het huisje hebben we met een zeil afgedekt, dus daar kunnen ze ook nog droog spelen.

Speelgoed vinden ze prachtig. Gelukkig hebben ze daar meer dan genoeg van, dus we kunnen dat goed afwisselen. En natuurlijk hebben ze ook elkaar!

Slapen

De pups slapen nog erg veel. Dat moet ook, alleen op die manier zullen ze goed groeien. Met dit warme weer zijn ze een stuk rustiger. En als ze gaan slapen doen ze dat lekker op een plekje in de schaduw. ’s Avonds als het wat frisser wordt gaan er vaak een paar bij elkaar liggen om het wat warmer te krijgen. Maar er zijn ook altijd een paar stoere binken die lekker alleen blijven liggen.

Kartonnen doos

Wat ze ook prachtig vinden is een kartonnen doos waarin we twee openingen gemaakt hebben. Niet alleen in de doos, maar ook erop kan je heerlijk gek doen! Alleen of met broers en zussen, het maakt allemaal niet uit. En je zus aan haar staart er weer uit trekken is natuurlijk een hoogtepunt! Of s amen met moeder in de doos spelen!

Een eigen zwembad

Ze hebben nu zelfs een eigen zwembad, een schelp met een laagje water. Dat vonden ze wel heel vreemd. Uit zichzelf gingen ze er niet in, dus hebben we ze een handje geholpen. Echt enthousiast zijn ze er nog niet over, hoewel er zo af en toe toch eentje nog eens voorzichtig gaat kijken. Raya houdt een oogje in het zeil, maar het gaat gelukkig altijd goed.

Eten!

Raya geeft nog steeds melk, maar veel is het niet meer. De pups krijgen nu twee keer per dag pap (gemaakt van puppymelk) en drie maal daags een vleesvoeding. Het is heerlijk om te zien hoe ze eten. Dat gaat in twee groepen (dan houden wij ook wat overzicht) en elke pup heeft een eigen bakje. Binnen een halve minuut zijn de bakjes leeg. Daarna zijn ze uitermate tevreden en gaan na het doen van een poep en/of een plas nog even lekker spelen. Alle pups zijn nu ruim 3,5 kilo, ze zitten daarmee prima op schema. Ze slapen ’s nachts door, wat voor ons eindelijk wat meer nachtrust betekent.

Als de ene groep eet moet de andere groep achter het gaas wachten. Dat is natuurlijk erg moeilijk en ze sprongen dan ook allemaal tegen het gaas op. Inmiddels hebben we dat al aardig afgeleerd. Een springende pup wordt door ons zachtjes weg geduwd. En ze hebben het al aardig door. Het grootste deel van de tijd kunnen ze nu netjes blijven wachten. En ze weten het al, je komt alleen aan de beurt voor eten als je netjes zit en niet springt.

.