Mountain Dew G-nest - Week 6

Regen


De eerste dagen van deze week waren nog lekker. De pups konden de hele dag en avond heerlijk buiten spelen. Naar het weekend toe werd het kouder en kwam de eerste regen. We hebben geprobeerd de pups in de buitenkennel te zetten. Voor het grootste deel was daar een zeil over gespannen, zodat ze droog konden zitten en er staat een tuinhuisje in. En natuurlijk gingen de pups net in het stukje zitten waar geen zeil over hing. Midden in de regen! En maar piepen dat ze er uit wilden. Wat we ook probeerden, de pups vonden het maar niets in die kennel. Terwijl ze er de hele week in gespeeld hadden toen die nog gewoon open stond.

In het weekend werd het weer zo slecht dat de pups toch naar binnen moesten. Met wat hekjes van de Welkoop de woonkamer zo goed mogelijk “puppy veilig” gemaakt. De pups vonden het prachtig en hadden de grootste lol. En wij hoopten maar dat het gauw weer mooi weer mocht worden!

Eerste enting

Maandag is Nelleke Meersma, de dierenarts, op bezoek geweest om de pups hun eerste enting te geven en ze allemaal aan een volledig gezondheidsonderzoek te onderwerpen. Het onderzoek vonden de pups wel grappig en ze ondergingen het goed. Ook de enting viel erg mee, er werd geen kik gegeven. De pups zijn allemaal prima in orde bevonden, ze zijn goed gezond en helemaal goedgekeurd! Het was wel een vermoeiende ervaring voor de pups. Zij vielen allemaal op een hoop onder de tafel in slaap.

Chippen

Na de enerverende maandag werd het dinsdag alweer spannend; de chipper kwam! Ondanks de grote naald hebben de pups ook nu weer geen kik gegeven. Leuk vonden ze het niet, maar het was gelukkig snel over.

Spelen

Buiten spelen is toch wel het allerleukste voor de pups. Ze vinden het heerlijk. Omdat Marc en Jeroen een lang weekend met de camper naar Belgie weg waren konden de pups ook eens in de zijtuin spelen. Daar staat gras, dat is wel heel anders dan de tegels in de achtertuin.

Raya geeft bijna geen melk meer en we hebben dan ook geen vaste zoogbeurten meer. Maar zo af en toe moet er toch nog wat uit. Raya hoeft niet meer te gaan liggen, de pups kunnen er nu staande bij. En als Raya er genoeg van heeft geeft ze een grom en loopt ze snel weg.

Het zwembad is tijdens de regen omgedraaid en dat blijken de pups nog veel leuker te vinden. Met veel moeite lukt het ze om er boven op te klimmem. En als dan je broers of zussen er ook op komen duw je die er natuurlijk weer af. Of je glijd zelf naar beneden. Je kunt er echt tijden lol aan beleven!

Ook het opvouwtentje is dolle pret. En ze kunnen het zelf al opvouwen ook! Echte handige hondjes!

Ze hebben buffelhuiden om op te kunnen knagen. En sinds een paar dagen ook af en toe geitenoren. Dat was iets nieuws en ze vinden het heerlijk. Alleen stinken ze daarna wel uit hun bek…..

En na het spelen vallen ze vaak als een blok in slaap. Het maakt niet uit waar en hoe. Het levert wel leuke plaatjes op.