Mountain Dew G-nest - Week 7

Druk, druk, druk . . .

We zijn de zevende week in gegaan. De pups groeien goed en hun ontwikkeling gaat heel snel. Ze gaan steeds meer ontdekken en uitproberen. Heel grappig van dit nest is dat ze alles heel rustig en overdacht doen. Soms werken ze samen, soms zijn ze heel individueel bezig. Ze zijn zonder uitzondering heel nieuwsgierig en heel sociaal, zowel naar mensen als naar ander honden. Wij moeten ze heel goed in de gaten houden en zijn er echt de hele dag mee zoet. Socialisatie is enorm belangrijk en bepalend voor de rest van hun leven. Daarnaast dan nog al het bezoek. We zullen de pups straks missen, maar we zullen ook blij zijn weer een eigen leven te kunnen leiden.

Een doos als speeltje is nog steeds heel leuk, maar zelfs een stevige doos overleeft maar een halve dag! Het tuinhuisje vinden ze geweldig. Ze scheuren de kranten aan stukken, zitten onder de kast of op de onderste plank en soms maken twee pups lawaai voor tien in dat huisje.

Als het slecht weer is moeten ze in de huiskamer, gang en keuken. Hoewel ze liever buiten zijn amuseren ze zich binnen ook opperbest. En van de rommel die zij maken trekken zij zich niets aan!

Wandelen

Nu de pups geënt zijn kunnen ze ook mee naar buiten. Aan de riem was geen enkel probleem voor ze. Moeder Raya was natuurlijk mee, maar de pups hadden haar niet echt nodig. Ze vonden alles mooi en interessant en liepen vrolijk mee. Als de pups nog zo jong zijn is een tochtje van een paar honderd meter al een hele inspanning.

De tent en de schelp

Het speeltentje is een succes. Alleen moet het plat liggen. Als wij het overeind zetten komen er gelijk een paar pups en binnen een paar seconden ligt het tentje weer plat op de grond. Wij hopen niet dat er onder de aanstaande eigenaren kampeerders zitten! Die zouden op de camping wel eens problemen kunnen krijgen met het opzetten van hun tent.

Waren ze de eerste keer nog voorzichtig met hun privé zwembad, nu kennen ze geen remmingen meer. Wat hebben ze een lol gehad in de schelp. Met een kratje als “springplank” ervoor is het helemaal mooi. En natuurlijk is het beste plaatsje na het zwemmen voor Gwindor. Wie durft hem van zijn troon te stoten? Alleen. als je in slaap valt op dat kratje kom je wel vreemd te liggen!

Puppy Go test

Op zondag is de puppy Go test van de HCN afgenomen door Saskia Snoek, Monique Stikvoort en Nikki Douglas. Het regent een beetje, dus de zijtuin konden we niet gebruiken. Gelukkig hebben in de achtertuin een partytent en daaronder kon de test goed plaats vinden. Alle pups moesten in de woonkamer blijven en wij hadden van daaruit een prima uitzicht.

De test verliep zeer goed en vlot. De pups gedroegen zich zoals wij eigenlijk al verwacht hadden. De pups deden het goed en iedereen was tevreden.

Tweede nestcontrole

Na de puppytest op zondag kwam maandag Jan de Gids om de tweede nestcontrole te doen. Zowel Jan als de pups vonden dit fantastisch! De vraag is wie de meeste lol had! Alle pups zitten goed in elkaar en er zijn geen bijzonderheden gevonden.

Overgrootmoeder op bezoek

Even hadden we vier generaties Hovawarts in huis!. Overgrootmoeder Jalda van Margreet en Uri Vegt kwam op bezoek. Jalda is de moeder van Lara, die weer de moeder van Raya is. Je zult dat in Nederland niet vaak zien, vier generaties bij elkaar. Jalda was er niet echt van onder de indruk.