Mountain Dew G-nest - Week 8

Socialisatie

We doen altijd ons uiterste best onze pups zo goed mogelijk te socialiseren. Maar kennismaken met een echte agent was ditmaal voor het eerst. De motoragent had op de dag van de bevalling met Marc staan praten over onze camper. Hij wilde daar graag wat meer over weten. Raya liep in de zijtuin om te plassen en was al met de weeen begonnen. De agent had zelf ook een hond en was daarom ook in Raya geïnteresseerd. Van de week reed hij weer langs, juist toen we van een wandelingetje met een pup terug kwamen. De agent wilde gelijk weten hoe het met het nest ging. Hij wilde eerste niet in de tuin komen kijken. Op die manier was hij ook aan zijn huidige hond gekomen. Toen wij hem verzekerden dat alle pups al verkocht waren wilde hij toch wel kijken. Her resultaat zijn onderstaande unieke foto’s!

De laatste dagen

Nog een paar dagen en de pups gaan het huis uit. En je merkt dat het daar ook tijd voor wordt. De spelletjes worden heftiger en zo af en toe valt er een snauw als een pup te ver gaat. Maar over het geheel is het nest heel rustig en evenwichtig. Ze worden steeds inventiever en halen allerhande zaken uit. En ze verkennen alles met hun bek, dus we moeten ze echt in de gaten houden. Speeltjes van buffelhuid zijn een goed alternatief.

Zo af en toe zogen ze nog bij Raya, maar dat is een aflopende zaak. Raya is een strenge moeder, alle pups moeten voor haar op de rug. En dat doen ze allemaal zonder problemen.

Tien kleine Hovawartjes

Vrijdag zijn de eerste drie pups naar hun nieuwe baasjes gegaan. Het verliep allemaal erg vlot. En toen waren er nog zeven. Het is ongelofelijk wat een verschil dat al maakt. De zeven overgebleven pups waren heel erg rustig, veel rustiger dan anders. Kennelijk waren ze toch een beetje onder de indruk.

Op zaterdag was een grote uittocht. Vijf pups werden opgehaald en wij bleven achter met Gwindor en Goldilocks. Dus toen waren er nog maar twee! Beiden waren heel erg aanhankelijk en wilden niet alleen gelaten worden. Zondag heeft Marc de hele dag bij ze gezeten. Overal waar hij naar toe ging liepen de pups achter hem aan. Ze sliepen heel veel, maar gelukkig werd er ook nog gespeeld. de nachten hebben ze het prima gedaan en goed doorgeslapen.

Maandag werden ook Gwindor en Goldilocks opgehaald. Yvonne kwam nog even langs met Gwen en toen hebben de drie pups nog even samen kunnen ravotten.

Toen was het stil in huis. Een hele vreemde gewaarwording om na bijna acht weken opeens geen enkele pup meer in huis te hebben. Het was een drukke tijd, erg veel werk en we kwamen (veel) slaap te kort. Maar wat was het heerlijk om lekker tussen de pups te zitten en te genieten van alles wat ze deden. En het oneindige vertrouwen dat ze in ons stelden, ongelofelijk. We missen ze best wel, maar ze waren er aan toe om weg te gaan en ze hebben allemaal een goed tehuis gekregen. Uit de berichten die we gelukkig met grote regelmaat van de nieuwe eigenaren krijgen weten we dat het goed met ze gaat. Alleen hebben ze bijna allemaal moeite om opgesloten te worden.

We hebben maandagmiddag gelijk alles opgeruimd en in de oorspronkelijke staat terug gebracht. De kraamkamer is weer gewoon logeerkamer, de tuin is opgeruimd en schoon gespoten en alle puppyspullen zijn schoon gemaakt en opgeborgen. Eind juni hebben we weer een nest, ditmaal van Fudge, onze Border terriër. Tegen die tijd zijn we weer uitgerust en gaan we er weer voor acht weken tegen aan!