Mountain Dew H-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 25 en 26 april 2008

Op donderdag 25 april is Marc met Fudge richting Denemarken vertrokken. Jason gaf al een dag aan dat hij Fudge wel dekrijp vond en op woensdag begon Fudge ook heel duidelijk aan te geven dat ze er klaar voor was. De reis naar Denemarken verliep voorspoedig en zowel Marc als Fudge waren heel benieuwd naar het verdere verloop.

Het klikte gelijk tussen Sigurd (dat is de roepnaam van Redrob Lazy Tim) en Fudge. Ze gingen gelijk spelen en holden door het hele huis. Het was mooi weer dus zijn we met het tweetal naar buiten gegaan. Na nog wat met elkaar gespeeld te hebben en enkele “oefen” pogingen van Sigurd was het raak. We hebben nauwelijks hoeven helpen. Na de koppeling, die zo’n twintig minuten duurde, gingen ze weer vrolijk verder met spelen. Wij vonden het echter wel mooi geweest voor die dag.

De volgende dag hebben we ze ’s middags weer bij elkaar gelaten. Omdat het er buiten niet zo heel lekker uit zag (wel warm, maar het leek alsof het elk moment kon gaan regenen) besloten we dat het beter was om in de keuken te blijven met de honden. Het was nog steeds dik aan tussen die twee. Binnen een paar minuten was er weer een koppeling. Daarna konden we ze rustig samen in huis los laten, ze waren allebei heel tevreden.

Het werd ’s avonds toch nog mooier weer, de zon kwam zelfs nog even door. We besloten de honden even op het grasveld te laten om ze nog wat te laten spelen. Fudge vond het schitterend om zich door Sigurd te laten achtervolgen en ze scheurden echt de hele tuin door. Juist toen we er over dachten om weer naar binnen te gaan ging Fudge weer uitdagend voor Sigurd staan. Die bedacht zich geen moment en zo hadden we een tweede dekking die dag.

Het was trouwens grappig dat zowel Sigurd als Fudge elke keer heel geduldig waren tijdens de koppelingen. Vooral Sigurd stond heel geduldig te wachten totdat hij weer los kwam.

Zaterdagmorgen was het direct al aan Fudge te zien dat ze niet meer zo’n zin had. Ze vond Sigurd nog steeds heel aardig, maar ze draaide haar staart nauwelijks nog weg en als Sigurd in de buurt van haar achterkant kwam probeerde ze gauw weg te draaien. Omdat er al drie hele mooie dekkingen waren geweest vonden wij het ook wel welletjes – geen dekking meer op zaterdag!

Marc en Fudge zijn weer naar huis gereden. Fudge vond het een heerlijk uitje, maar was ook weer blij thuis te komen. Na volledig geïnspecteerd te zijn door Lara ging ze tevreden slapen. Ook de volgende dagen was ze uitgeteld en lag binnen op haar kleedje of buiten in de zon te slapen. Het was best een vermoeiende ervaring voor haar. Jason was het niet eens met de gang van zaken, hij moest nog opgesloten zitten en dat met zo’n interessant teefje vlak voor zijn neus.

Als de dekking gelukt is zullen er rond 26 juni pups komen. We zijn benieuwd. Natuurlijk zullen we op deze pagina het verdere verloop van de dracht bijhouden.

De dracht

We zijn inmiddels ruim zes weken verder en het is nu wel duidelijk dat Fudge drachtig is. We merkten het als eerste aan de veranderingen in haar gedrag. Daarna werd ze dikker en begonnen haar melkklieren zich duidelijk te ontwikkelen. We hebben niet eens meer een echo laten maken. We zijn heel benieuwd hoeveel pups ze gaat krijgen. Nog even wachten tot rond de 26ste juni, dan weten we het.

De laatse dagen komen er aan. Fudge is behoorlijk dik. Ze kan niet meer lang in één houding liggen, haar buik zit duidelijk in de weg. Je kan de pups nu heel goed voelen. Ze bewegen flink en het zijn er duidelijk meer, maar hoeveel precies is niet te zeggen. Hieronder nog een paar foto’s van Fudge in de laatste dagen van haar zwangerschap.