Mountain Dew H-nest - Geboorte

23 juni 2008: Het Mountain Dew H-nest

Officieel was Fudge pas donderdag 26 juni uitgeteld. Maar ja, het is een eigenwijs hondje dus je weet het maar nooit. Ans en ik waren zondag 22 juni met de camper in Gladbeck (vlak boven Oberhausen) toen onze dochter Marloes ’s middag belde. Marloes neemt de zorg voor het nest van Fudge op zich en was daarom thuis met Fudge. Fudge was veel onrustiger geworden, ze probeerde holen te maken, zat tijden te hijgen en wilde niets meer eten. Haar temperatuur was lager, wat een teken is dat de bevalling binnen 24-48 uur zou plaats vinden. Wij waren van plan maandag avond naar huis te komen en Marloes dacht dat dat vroeg genoeg was.

Even na elven belde Marloes weer op, wij lagen net in ons bed. Fudge had nu echt persweeën gekregen. Wij hadden een glaasje wijn op en wilden daarom nog niet direct naar Nederland vertrekken. We besloten de wekker om vier uur ’s ochtends te zetten, dan zouden we rond zes uur in de ochtend in Harderwijk zijn.

Om twaalf uur kregen we weer een telefoontje, Fudge begon vruchtwater te verliezen. We wisten niet goed wat we moesten doen, tot vier uur wachten of direct naar huis. We probeerden toch nog even te gaan slapen, maar geen van beiden kon de slaap vatten. Om één uur ’s nachts besloten we de boel te pakken en naar Harderwijk te gaan. Na een voorspoedige tocht over bijna uitgestorven snelwegen kwamen we om drie uur ’s nachts thuis. Fudge had inmiddels al vier pups gekregen. De eerste pups werd om 1:40 uur geboren, daarna kwamer er pups om 2:13, 2:20 en 2:40 uur, allemaal zonder problemen. Marloes had het prima gedaan en Fudge geholpen. Toen Ans en ik er waren werd er om 3:19 uur nog een pup geboren. Dat bleek de laatste te zijn. De gewichten van de pups varieren van 214 tot 227 gram, mooi bij elkaar. De pups, twee reuen en drie teven, zien er allemaal goed stevig en gezond uit. Zo op het eerste gezicht zijn het allemaal grizzles. Fudge is een goede, rustige moeder en verzorgt haar pups prima.