Mountain Dew H-nest - Week 1

De eerste week

23-29 juni 2008

Het verloopt allemaal heel voorspoedig. Vanaf de eerste dag is Fudge een goed moedertje. Ze verzorgt de pups prima en houdt ze goed schoon. Overdag zoogt ze de pups om de 1 a 2 uur, ’s nachts is dat wat minder. De laatse dagen is Fudge regelmatig buiten de mand, maar als de pups roepen is ze er zo weer bij. Ook gaat Fudge weer mee wandelen met Lara en Jason, dat vindt ze prachtig. Maar thuis gekomen gaat ze wel gelijk alle pups inspecteren.

Deze week hebben Ans en Marloes om beurten ’s nachts bij Fudge en de pups in de woonkamer geslapen. Ze houden voor de zekerheid het zogen in de gaten, laten Fudge even in de zijtuin uit en geven haar eten. Volgende week zal dat niet meer nodig zijn.

De pups groeien goed, ze zijn al een heel eind op weg om hun geboortegewicht te verdubbelen. Na de bevalling is er geen eentje afgevallen, het zijn sterke, levenslustige beestjes. En ook al behoorlijk bewegelijk, ze schuiven de hele werpkist door.

Dit nest Border terriers is wel heel erg gemakkelijk vergeleken met het Hovawart nest dat we hiervoor gehad hebben. Je hoeft bijna niets te doen, ales lijkt vanzelf te gaan. Soms geeft dat een heel raar gevoel, net alsof je dingen vergeten bent te doen. Maar er is gewoon veel minder te doen, alleen maar genieten van die kleine wurmpjes!