Mountain Dew H-nest - Week 2

De tweede week

20 juni – 6 juli 2008

Ook de tweede week is voorspoedig verlopen. Het zijn makkelijke pups, ze zijn heel tevreden. Ze krijgen voldoende melk van moeder Fudge en daarna gaan ze weer lekker slapen. De pups zijn binnen tien dagen allemaal in gewicht verdubbeld en ze groeien allemaal gelijkmatig. Ook op de foto’s is te zien dat ze in een week behoorlijk gegroeid zijn.

We slapen er ’s nachts niet meer bij. Wel laten we Fudge rond half drie ’s nachts even uit en dan krijgt ze een bak Carnibest. Over een dag verspreidt eet Fudge nu ruim 500 gram Carnibest, terwijl ze normaal 200 gram per dag krijgt. Het voeden van pups vraagt heel wat van een moederhond, dus het is belangrijk dat ze voldoende te eten krijgt. De melkproductie blijft daardoor ook goed op peil, wat weer blijkt uit het feit dat de pups goed groeien en tevreden zijn met de hoeveelheid melk krijgen.

Ans en Marloes hebben de nageltjes van de pups voor de eerste keer geknipt. De lange scherpe nagels van de pups kunnen bij het zogen heel pijnlijk zijn voor de moederhond. Ook kunnen ze met lange nagels in hun kleed blijven haken. Zo ongeveer één keer per week moeten de nagels worden geknipt.

De laatste dagen gaan de ogen van de pups langzaam open. Met mooie blauwe ogen kijken ze nu de wijde wereld in. In de loop van de komende weken zullen die ogen donkerbruin gaan worden. Ook worden ze mobieler en beginnen ze elkaar te ontdekken. Na het voeden hebben ze nu een paar speel minuutjes. Ze zoeken elkaar op, kruipen over elkaar heen en “bijten” in elkaar. Soms doen ze al pogingen om te gaan staan en te lopen. Na een paar minuten is het over en valt het spul weer lekker in slaap.