Mountain Dew H-nest - Week 5

De vijfde week

Deze keer heel veel foto’s. De pups zijn zo leuk op het ogenblik, alles is eigenlijk leuk om te laten zien.
We zijn gestopt met het voeren van pap. Fudge geeft zoveel melk dat de pups niet zo veel interesse hadden in de pap. Vlees vinden ze wel erg interessant en dat gaat steeds beter. We voeren de pups in de kamerkennel, terwijl Fudge dan buiten de kennel haast niet kan wachten tot de pups zijn uitgegeten. Zij mag namelijk de restjes hebben!

Afgelopen nacht hebben de pups voor het eerst de hele kamerkennel tot hun beschikking gehad. Tot dan toe werden ze ’s nacht in de werpkist “opgesloten”. Op die manier kon Fudge er zelf bij komen, de pups voeden en de rotzooi opruimen. Maar de pups groeien en hebben meer ruimte nodig, ook ’s nachts. Omdat Fudge er nu niet meer zelf bij kan laten wij haar om drie uur ’s nachts bij de pups om te zogen. We gingen er toch al elke nacht om drie uur uit om Fudge even te plassen en haar te voeren. Ze heeft dat extra voer echt nodig, er komt nog geen vet aan Fudge. Alles wat ze binnen krijgt zet ze om in melk voor de pups!

De pups zijn nu echt heel mobiel. Ze gaan ook steeds meer herrie maken bij het spelen. Lara komt er zo af en toe eens naar kijken of het allemaal wel goed gaat!

De pups zijn nu goed gewend in de woonkamer. Als we het deurtje van de kamerkennel nu open zetten komen ze er zelf uit. Soms hollen ze in en uit de kennel, een heerlijk spelletje. En alles onder het toeziend oog van moeder Fudge. Moeder begint nu ook pups die een beetje druk worden te corrigeren, de opvoeding is begonnen! Maar ook speelt Fudge nu met de pups, ze ligt heerlijk te genieten met één of twee pups die over haar heen kruipen.

De pups vinden het ook prachtig om met ons te spelen. Ze reageren al heel goed op je stem. Als het weer het toelaat gaan ze volgende week naar buiten.