Mountain Dew H-nest - Week 6

Even voorstellen

Volgens de nieuwe regels van de Raad van Beheer moet je binnen tien dagen na de geboorte van het nest de stambomen aanvragen met opgave van de namen van de pups. Je moet dus al heel vroeg namen voor de pups bedenken. Pas als de pups gechipt worden (rond de 6 à 7 weken) wordt de stamboom (met daarop de naam) aan een pup gekoppeld. Alhoewel de namen dus al bekend zijn wordt dan pas echt een naam aan een pup verbonden. Wij zijn er inmiddels uit welke pup wij zelf houden en nu weten we dus hoe elke pup gaat heten. We hebben gekozen voor namen uit de Grieks oudheid:

Helios God van het licht (zon)
Hermes God, beschermer van herders, reizigers>
Hestia Godin van de aarde, huis en haard
Hera Griekse hemelvorstin en godin van het huwelijk, de vrouw van Zeus
Hermione Prinses uit de griekse mythologie

Naar buiten

De pups zijn voor het eerst naar buiten geweest. We hebben eerst een klein deel afgezet met panelen om ze buiten te laten wennen. De eerste keer waren de pups best onder de indruk. Ze vonden het wel heel leuk dat Marloes en Jeroen er bij zaten. De pups zijn snel gewend aan het buiten zijn en inmiddels hebben we ze (bijna) de hele achtertuin gegeven. En ze amuseren zich prima!

De speeltuin

Bij Ikea vonden we een speeltunnel voor katten. Maar Bordertjes lijken een beetje op katjes en ze hebben dan ook grote lol in de tunnel. Fudge bekijkt het allemaal maar gaat er zelf niet in. De pups krijgen er geen genoeg van en als je dan moe gespeeld bent kan je er ook nog lekker in slapen!

Een doos met twee gaten er in is ook het einde! Je gaat er in liggen en dan laat je de anderen er lekker niet in.

Moedertje Fudge

Fudge vindt het heerlijk met de pups buiten. Omdat de pups minder melk beginnen te drinken kan Fudge rustig tussen de pups lopen zonder dat ze direct aan haar tepels hangen. En dan speelt ze naar hartelust met haar kroost. Ook vindt ze het schitterend met speeltjes de pups uit te dagen. En natuurlijk houdt ze zich bezig met de opvoeding, ze heeft de wind er goed onder!

Fudge begon last van haar lange vacht te krijgen. Eigenlijk had ze al geplukt moeten worden maar vanwege het nest hadden we dat nog niet gedaan. Nu moest het dan toch. Ze ziet er niet uit maar ze vindt het wel veel prettiger met dit warme weer. Gelukkig wordt ze ook weer wat dikker en ze krijgt ook haar bespiering weer terug

Het kroost

Ze vinden de tuin echt geweldig. Ze hebben elk plekje al verkend en ze racen heen en weer. Helaas gaan ze dan zo snel dat ze niet te fotograferen zijn. Gelukkig liggen ze ook wel eens even rustig. Ze spelen steeds langer, maar wij houden goed in de gaten dat ze op tijd weer naar hun kamerkennel gaan om te slapen, Want het blijft best vermoeiend voor ze en dan hebben ze hun slaap hard nodig.