Mountain Dew H-nest - Week 7

Een drukke week

Het was een drukke week voor de pups. Maandag hebben ze hun eerste enting gekregen. Met z’n allen in een bench en dan met de auto naar de dierenarts in Zeewolde. Het beviel ze allemaal best, niemand klaagde of werd wagenziek. Bij de dierenarts zijn alle pups nagekeken en alles is in orde bevonden. Bij de prik gaven ze geen kik, het zijn immers echte Border Terriërs!. Toen weer met de auto naar huis. Het was wel allemaal heel inspannend voor ze geweest. Toen de bench in de kamerkennel werd gezet kwamen ze er niet eens uit, ze bleven gewoon slapen waar ze lagen. Eenmaal uitgeslapen hebben ze een lekker geitenoor gekregen. De pups hebben helemaal geen last gehad van de entingen.
Helaas hebben we geen foto’s van dit uitje, met z’n tweeën heb je je handen vol aan de pups en geen tijd/mogelijkheid foto’s te maken.

Dinsdag hebben de pups hun chip gekregen. Ook dit ging heel makkelijk en zonder enig probleem. De chippers vonden het stoere terriërs. Na de injectie met toch een behoorlijke naald gingen ze weer lekker met elkaar in de kamerkennel spelen.

Heerlijk buiten spelen

De pups vinden het heerlijk om lekker buiten in de tuin te spelen. Met elkaar, met Fudge en soms ook alleen. Als je met een doosje brokjes rammelt komen ze vanuit alle hoeken gelijk aanstormen. Ze vinden dat prachtig, maar een brokje hoeven ze dan soms niet eens te hebben. Het is gewoon lollig om met zijn allen naar Marloes te hollen! En hollen kunnen ze al heel goed. Meestal weten ze ook op tijd te remmen, maar soms gaat dat wel eens mis.

Fudge geeft bijna geen melk meer, de “uiers” zijn aan het krimpen. Ze begint ook weer dikker te worden. En wat vindt Fudge het ook leuk om buiten met de pups bezig te zijn. Ze weet ongeveer wanneer de pups wakker worden en naar buiten mogen, dan ligt zij al op ze te wachten.

Ook Lara vindt het puppenspul wel interessant, maar dan wel op een afstand. Als ze dichterbij komen blaft ze, waardoor de pups gauw weer een veilige afstand nemen.

Behendige hondjes

Wat is er nu leuker als klein hondje dan op dingen te klimmen. Het is spannend en eenmaal boven heb je een beter uitzicht en, heel belangrijk, je bent wat groter dan je broertjes en zusjes. Het stenen randje bij de kennel achter in de tuin is geen enkel probleem meer. Fudge vind het ook prachtig en doet lekker mee. We hebben ook weer het houten opstapje in de tuin gezet. Dat is altijd een favoriet object, ook de Hovawart pups vonden dit prachtig.

Dat is vreemd

Marloes had een paar ijsblokjes op de grond gelegd. Dat vonden de pups wel heel vreemd. Het was koud, nat, glibberig. Wat kan je een lol hebben met zo’n blokje!

De tunnels

De pups hebben nu twee tunnels. De kleine blauwe vinden ze nog steeds geweldig en ze kunnen er tijden in spelen. Maar ze hebben er nu een grote rode tunnel bij. En daar kan je weer hele andere dingen mee doen. Er doorheen is makkelijk, maar je kunt hem ook laten rollen als je tegen de zijwanden oploopt. En dat is heel spannend en leuk. Soms rollen ze over een andere pup heen, maar die schijnt dat helemaal niet erg te vinden. Fudge vind deze nieuwe tunnel een beetje eng. Een tunnel die rolt, dat hoort niet. De pups hebben al door dat Fudge deze tunnel niet in gaat, dus is het een mooie schuilplaats voor ze.

Bezoek

Natuurlijk komen er veel mensen kijken als je een nest pups hebt liggen. Zo kwam ook Florey, het zusje van Fudge, eens naar de pups kijken. De pups hebben door het hek voorzichtig met haar kennis gemaakt, ze vonden het heel interessant. Naderhand hebben ze binnen heerlijk met Florey gespeeld. Ook Florey vond het prachtig om met haar neefjes en nichtjes te spelen. Moos, een pup uit het laatste Hovawart-nest kwam ook nog langs. Het was even wennen voor de pups, maar daarna was het letterlijk en figuurlijk één grote beestenbende in onze woonkamer. Gelukkig genoot iedereen ervan.

De pups ontdekten ook dat je heel leuk in de mand van de grote Borders kunt klimmen. Dan voel je je pas echt groot!