Mountain Dew H-nest - Week 8

De laatste week

Dit is de laatste week dat het hele nest bij elkaar was. Vandaag (zondag) is de eerste pup afgehaald. Hermione is met haar nieuwe baasjes mee gegaan. De vier overgebleven pups vonden het toch wel raar dat er een zusje weg was. Ze waren anders dan anders en hebben na het vertrek eerst heel lang geslapen. Morgen gaat Helios weg en woensdag vertrekken Hermes en Hera. Dan blijft Hestia over, die bij ons blijft. Hoewel het jammer is dat de pups vertrekken zijn we blij dat we nu met de opvoeding van Hestia verder kunnen gaan.

Heel sociaal

Dit nestje pups is wel heel erg sociaal, zowel naar mensen als naar elkaar en andere honden. Als ze lekker buiten aan het spelen zijn komen ze toch telkens weer even bij je. Alle mensen vinden ze het einde, daar moeten ze naar toe. Bijten doen ze haast niet, in ieder geval niet in ons en (bijna) ook niet in onze spullen. Het zijn echt allemaal schatjes! Het zijn ook echte knuffeltjes.

Hestia heeft even op de bank mogen liggen om naast haar moeder tv te kijken. Wees gerust, we hebben deze “socialisatie” alleen met onze eigen pup gedaan.

Eten

Ook wat eten betreft is het een bijzonder nest. Het zijn de minst fanatieke eters die we tot nu toe gehad hebben. Ze zitten wel allemaal met smart te wachten, maar als het eten er eenmaal is gaan ze eerst nog eens spelen en nemen af en toe eens een hap. Aan de pups zelf en ook aan het gewicht is te zien dat ze toch niets te kort komen. Ze zien er goed uit, zijn altijd tevreden en groeien prima.

Alhoewel de melkgift van Fudge al aardig is afgenomen komen ze toch vaak voor een “toetje” even bij moeders langs. Fudge gaat het steeds minder leuk vinden, maar kan haar kid’s toch niets weigeren

Spelen

Spelen in de tuin is het einde voor de pups. Nu ze ouder worden wordt het spel ook steeds woester. De kartonnen dozen moeten er nu ook aan geloven. Met hun andere speeltjes zijn ze voorzichtiger. Fudge speelt om het hardst mee, soms scheuren ze met z’n allen rondjes in de tuin.

Lara

De pups raken ook steeds meer geïnteresseerd in Lara. Lara is altijd in de buurt als de pups buiten spelen en tot voor kort vonden de pups Lara een beetje eng en indrukwekkend. Als de pups te dicht in de buurt van haar kwamen gaf Lara een luide blaf en schoten de pups weg naar een veilige plaats, ver weg van het hek. Maar nu begint dit juist een leuk spel te worden. Voorzichtig sluipen ze op Lara af en kunnen steeds dichterbij komen. Als Lara dan blaft vinden de pups het schitterend en maken de meest vreemde capriolen vlak bij het hek. Eigenlijk staat Lara nu een beetje voor schut. Als ze niet zou blaffen zou de lol er voor de pups snel vanaf zijn, maar nu blijft het een prachtig en spannend spelletje.

Verzorging

Natuurlijk moeten ze er ook aan wennen om gekamd en geborsteld te worden. En dat vinden ze best lekker, als het maar niet te lang duurt. Ze hebben nog zoveel te spelen in de tuin en hebben (nog) weinig geduld. Fudge komt af en toe eens meehelpen als een echt moedertje.

De grote wereld in

Nadat de pups eerst een paar wandelingetjes in de buurt gemaakt hebben werd het tijd wat verder weg te gaan, dit keer met de auto. Het eerste ritje is naar het Harderbos in de polder geweest. Met z’n allen in een bench met moeder er naast. Dan op vreemd terrein met heel veel andere luchtjes. Al gauw vonden ze het prachtig. Af toe wel lastig met al die riemen.

Het tweede ritje is naar de witte pauwen bij kasteel Staverden. Altijd goed voor een paar mooie plaatjes. De pups zijn nu al veel makkelijker.

Het laatste uitje gaat naar de dierenweide bij Sonnevanck. Kippen, eenden, geiten, herten en een ezel, alles is interessant. Vooral de ezel valt erg in de smaak, Het is een heel lief dier, die heel voorzichtig met de pups omgaat. Dan weer de auto in. We gebruiken nu twee benches, dat is toch wat comfortabeler voor de pups. En thuis vallen ze als een blok in slaap. Een uur later zijn ze weer wakker en gaat de lol verder, buiten in de tuin.