Mountain Dew I-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 27 december 2009

We waren er al bang voor en het gebeurde ook inderdaad: Fudge werd half december loops wat zou betekenen dat we haar rond Kerstmis moesten laten dekken. En zo kwam het dat we op zaterdag 26 december 2009 (tweede kerstdag) met de camper richting Remagen (Dld) vertrokken.

De eerste ontmoeting met Freddie verliep prima. Zo konden gelijk goed met elkaar opschieten en Fudge daagde hem uit. Ze bleef prachtig staan, staart helemaal weg gedraaid. Maar op het moment dat Freddie iets verder kwam draaide ze heel handig weg. Spelen was prima, maar meer lukte niet. We besloten de volgende dag terug te komen.

Zondag gebeurde er weer hetzelfde. We hadden wel de indruk dat Fudge iets beter bleef staan, maar tot een dekking kwam het nog niet. We besloten het ’s avonds nog een keer te proberen. Dit keer ging het beter en hadden we een dekking!

Maandag zijn we nog een keer bij Freddie langs geweest, maar het vuur was een beetje gedoofd en Fudge ging demonstratief op haar gat zitten!

Tevreden met de dekking en het heerlijke verblijf in de omgeving van Remagen zijn we weer richting huis vertrokken.

Als de dekking succesvol is gebleken zullen er rond 28 februari 2010 pups komen. We zijn benieuwd. Natuurlijk zullen we op deze pagina het verdere verloop van de dracht bijhouden.

10 januari 2010

Begin januari vinden we dat het gedrag van Fudge aan het veranderen is. Ze is veel zelfbewuster en treedt meer op de voorgrond.

22 januari 2010

De vierde week van de dracht is bijna om. Alles wijst erop dat Fudge drachtig is: haar gedrag is veranderd, ze is wat lui, ze laat sinds enkele dagen haar ‘ontbijt’ staan en de buiklijn gaat zakken. Ook verliest ze een klein beetje helder slijm (velpon) wat honden eigenlijk alleen maar doen als ze drachtig zijn. De andere honden geven haar ook meer aandacht.

30 januari 2010

We zijn over de helft. Fudge groeit lekker door. Haar buikomvang is goed toegenomen. De melkklieren beginnen zich ook te ontwikkelen. Ze is erg kieskeurig met eten. ’s Morgens heeft ze geen honger en ze eet dan wat later op de dag. Ze voelt zich hierdoor ook lekker belangrijk.

Buiten is ze nog heel actief en de sneeuw vindt ze heerlijk. Binnen is ze heel rustig en ligt ze het liefst languit op de bank te slapen. Dan kan je haar buik ook goed zien!

7 februari 2010

Zes weken zijn er inmiddels voorbij. En Fudge groeit gestaag verder. Ze wordt steeds meer een tonnetje. Ze heeft weer meer trek in eten en krijgt weer net als de andere honden Carnibest. Ze eet nog wel wat trager maar het gaat er wel in. We geven haar iets meer te eten, verdeeld over drie maaltijden. De andere honden zijn daar wel jaloers op.

Als ze ontspannen op de bank ligt kunnen we af en toe de pups voelen bewegen.

13 februari 2010

Nog twee weken te gaan. Fudge begint een zodanig formaat te krijgen dat ze er zelf last van krijgt. Boswandelingen in de sneeuw vindt ze nog steeds erg leuk. Wij houden wel rekening met haar gesteldheid en lopen niet meer zo heel erg ver.

We hebben vandaag ook de werpkist in de kamer gezet zodat Fudge (en de andere honden) er aan kunnen wennen. Fudge leek de werpkist nog te herkennen en ging er lekker in liggen, natuurlijk pas nadat ze haar bed had opgemaakt. En voor een tv-programma met wilde dieren komt ze nog wel even in actie!

23 februari 2010

Nog enkele dagen te gaan. Fudge begint nu last van haar omvang te krijgen. Liggend op haar rug kan ze bijna niet meer op haar buik rollen. De pups zijn nu heel duidelijk te voelen, we kunnen de kopjes en pootjes onderscheiden. We voelen er in ieder geval vier, maar wie weet wat er nog verstopt zit.

Langere boswandelingen zitten er nu niet meer in. Een rondje in de buurt vindt Fudge nog prima. Eten gaat weer wat minder enthousiast, ze wil graag uit de hand gevoerd worden. Voor ons niet zo lekker met Carnibest vleesvoeding. Maar nu hebben we dat best over voor Fudge.

We temperaturen vanaf afgelopen weekend, maar een daling hebben we nog niet gezien. Het indalen van de puppy’s is ook nog niet begonnen. Het zal nog wel een paar dagen duren.

27 februari 2010

Fudge heeft geen haast. Wij willen het lieftse de pups er uit kijken, maar zij heeft alle tijd van de wereld. We zijn nu op dag 62, het is dus zeer waarschijnlijk dat het vannacht of morgen gaat gebeuren. Fudge lekt af en toe al melk en heeft regelmatig een harde buik.

Er is dus iets bezig………..