Mountain Dew I-nest - Week 1

De eerste dag

De nacht is prima verlopen. Marloes slaapt in de huiskamer bij Fudge en de pups en houdt een oogje in het zeil. Fudge en de pups hebben beter geslapen dan Marloes.

Ook de dag is goed gegaan. Je kunt zien dat Fudge ervaring als moeder heeft; ze verzorgt de pups prima en geeft meer dan voldoende melk. Alle pups zijn gegroeid, sommige zelfs meer dan 20 gram. Iedereen is dus erg tevreden. Jason heeft even een kijkje bij de pups genomen, maar toen hij die kleine mormels zag is hij gauw weer vertrokken. Lara bekeek het van een afstandje en dacht er net zo over. Hestia vindt het wel erg interessant en vindt het prachtig om te kijken.

Dag twee

Alles verloopt naar wens. Fudge is dol op haar puppy’s en verliest ze geen moment uit het oog. Wij mogen er wel aankomen, maar eigenlijk niet uit de kist halen, dat vindt ze helemaal niet leuk. Maar voor het wegen moet dat toch even gebeuren. De pups zijn alweer flink gegroeid, één is er zelfs al over de 300 gram! Fudge heeft melk in overvloed en de pups weten haar tepels prima te vinden. We hoeven nog helemaal niet veel te doen.

Even voorstellen

Met trots stellen we onze pups voor. De reuen Istar, Isengard en Isildur en het teefje Ivy.

Het was niet makkelijk namen te vinden die met een I begonnen. We zijn uiteindelijk bij Tolkien terecht gekomen, alle namen komen uit the Lord of the Rings. De foto’s spreken verder voor zich. Het gaat prima, het eet en slaapt en alles is heerlijk ontspannen.

Een voorbeeldig nest

We zijn nu zes dagen verder. Alles gaat volgens het boekje. De routine zit er in en Fudge heeft alles onder controle. Ze zorgt erg goed voor de pups, heeft meer dan voldoende melk en houdt alles keurig schoon. De pups zijn altijd tevreden, je hoort ze bijna nooit. Ze eten, slapen en kruipen ook al door de hele kist. Ze hebben ontdekt dat er meer dan vier tepels zijn, dus de slimmen hebben per zoogbeurt een dubbele portie. Dat zie je ook terug in de gewichten, twee zijn er al bijna verdubbeld in gewicht.

Het witte kastje dat in de kist hangt is de thermostaat van de vloerverwarming in de kist. De helft van de vloer wordt hiermee verwarmd. Zowel Fudge als de pups kunnen zelf kiezen waar ze gaan liggen. Zo hebben ze het nooit te warm of te koud.