Mountain Dew I-nest - Week 3

Ontwormen

Maandag zijn de pups voor de eerste keer ontwormd. Echt lekker vonden ze het niet. Gelukkig hebben ze er geen last van gekregen. Na die vieze hap zijn ze lekker bij moeder gaan drinken en daarna lekker bij elkaar gekropen om alle stress te vergeten.

Oogjes open

Het is op de foto’s nu goed te zien dat ze hun ogen steeds verder open doen. In het begin zijn de ogen van pups bijna altijd blauw. Pas over een aantal dagen gaan de ogen donkerder worden. De pups kunnen in het begin ook nog niet goed zien. Ze kijken nu een beetje wazig de wijde wereld in, maar herkennen dingen nog niet echt. Ook het bewegen gaat steeds beter. Ze doen pogingen om op hun pootjes te gaan staan en soms gaat er eentje pardoes zitten. Het is heerlijk om te kijken hoe ze bezig zijn met hun ontwikkeling.

Pap!

Heel langzaam aan beginnen de pups wat actiever te worden en gaan ze met elkaar ‘spelen’. Maar slapen en eten zijn nog steeds hun favoriete tijdverdrijf. Omdat ze maar met zijn vieren zijn en Fudge meer dan voldoende melk geeft hebben ze absoluut geen honger. Maar het wordt toch tijd ze aan vaster voedsel te wennen, te beginnen met pap. Om ze aan de smaak en de substantie te laten wennen heeft Marloes de eerste keer een spuitje gebruikt om voorzichtig beetjes pap in hun bekjes te spuiten. Ze vonden het allemaal best lekker. En Fudge stond klaar om ze na het eten grondig te wassen!

Verhuisd!

Het begint nu leuker te worden. De pups gaan echt met elkaar spelen. Ze werken met hun pootjes, happen in elkaar en rollen elkaar ondersteboven. En ze gaan daar in één keer ook behoorlijk geluid bij maken, echte terriërs! We vonden dat het ook tijd werd om de kamerkennel neer te zetten. Ze krijgen dan meer ruimte om te bewegen. In de komende week zullen ze dat gaan ontdekken.

Ze zijn ook al goed aan de pap gewend. Ze vinden het heerlijk. We zijn ze nu aan het leren om het van een schoteltje te likken. Soms lukt dat, maar soms zijn ze liever lui dan moe en vinden ze het best als ze het in hun bek gespoten krijgen. En natuurlijk is een maaltje bij moeders nog altijd het lekkerste!