Mountain Dew I-nest - Week 4

Speelgoed

Zondag hebben ze nieuw speelgoed gekregen. Daar moesten ze eerst even aan wennen, maar nu zijn ze er druk (voor hun doen dan) mee bezig. Er wordt in gebeten en mee gesleurd, af en toe met woeste geluiden. Elke dag zie je hun motoriek vooruit gaan. Lopen gaat steeds beter, maar in de kamerkennel is het nog moeilijk. Ze hebben op een handdoek bij Fudge gezoogd en daarna weer lekker naar hun “hok” terug gegaan.

Fudge is inmiddels door Marloes uit haar winterjas geholpen, ze is geplukt. Het is even wennen, maar het is voor haar veel lekkerder. Het zal nog wel een paar dagen duren voordat ze er niet meer uitziet als een pluizebol.

De wijde wereld in

De pups zijn nu al goed aan de werpkist gewend. En nieuwsgierig als ze zijn willen ze de wereld verder gaan verkennen. Wat zou er toch aan de andere kant van die plankjes zitten? Als de plankjes dan weggehaald worden is het toch wel even eng. Heel voorzichtig wordt er buiten de kist gekeken. Een paar dapperen durven zelfs even uit de kist. En dan hollen ze allemaal weer naar de vertrouwde omgeving terug. Genoeg gezien voor vandaag, morgen is er weer een dag.

Spelen

Ze hebben wel lol met z’n viertjes. Er wordt steeds meer gespeeld en in elkaar gebeten. Maar alles gaat heel gemoedelijk en rustig. We denken dat dat over een paar dagen wel anders zal worden!

Wegen

Elke dag zo rond een uur of zeven ’s avonds worden de pups gewogen. Ze zijn er helemaal aan gewend en blijven meestal rustig in het bakje zitten. Alleen Ivy deed deze keer wat moeilijker,. Maar wat wil je ook, het bakje begint te klein te worden en waar laat je dan je dikke billen?

Echt eten

De pups krijgen nu Carnibest vers vleesvoer. Daar moesten ze natuurlijk even aan wennen. Heel voorzichtig een hapje uit je hand en dan voorzichtig proeven. Maar al gauw hadden ze de smaak te pakken. Ze vinden dit duidelijk lekkerder dan de pap. En tussen het eten door kan je lekker spelen.

Een hele verandering

Als je aan het einde van de vierde week terug kijkt zijn er wel heel veel dingen veranderd. Waren het aan het begin van deze week nog kleine hummeltjes in de werpkist, nu zijn het “echte” hondjes die door de kamerkennel hollen, met speeltjes aan de slag zijn en al vlees uit een bakje eten. Het gaat allemaal heel snel. En we hebben de eerste helft er op zitten. Over vier weken gaan ze al naar hun nieuwe baasjes. We het er allemaal over eens; dit is het makkelijkste nest dat we tot nu toe gefokt hebben. Ik hoop dat we er over vier weken nog steeds zo over denken.