Mountain Dew I-nest - Week 5

Drukke dag

Zondag was een drukke dag voor de pups. Veel bezoek, wat wel heel goed is voor de socialisatie van de pups, maar het is ook heel vermoeiend voor ze. En ook Fudge raakt wat van slag. Ze geeft bijna nooit melk als er bezoek is, dus het ritme veranderd dan een beetje. Maar ook dat moeten ze leren. En gelukkig hebben we hele leuke nieuwe eigenaren voor de pups, dus het is wel heel gezellig.

Marloes is druk bezig om Hestia met de pups te socialiseren. Hestia vindt de pups schitterend, het is bijna een obsessie voor haar. Ze vindt het nu prachtig de pups schoon te likken. Dat wordt nog wat als de pups nog wat groter zijn en met Hestia kunnen spelen.

Veel te beleven

Voor kleine puppies is er elke dag weer veel te beleven. Uit de kennel de grote kamer in bijvoorbeeld. In het begin is dat heel eng. Eerst maar eens de kat uit de boom kijken, dan heel voorzichtig uit de kamerkennel en heel voorzichtig verder kijken. Gelukkig zijn Fudge en Marloes in de buurt en dan durven ze toch wat meer.

In de kennel wordt nu volop gespeeld. Fudge vindt het wel eens te veel en gaat dan maar op het krukje zitten zodat ze even buiten het bereik van die drukke bengels is. Na het spelen kunnen de pups zo heerlijk liggen slapen. Alleen Isildur lag een beetje te woelen, waardoor hij heel langzaam steeds verder uit de kist gleed, totdat hij met zijn hoofd op de grond lag te slapen.

Ook Hestia is dol op de pups en ze mag er nu heel voorzichtig wat vaker bij. De pups vinden het ook heel prachtig, tante op kraambezoek. Maar voor het echte spelen moet Hestia toch even wachten tot de pups wat groter zijn.

Twee moeders

Hestia is nu helemaal niet meer bij de pups weg te slaan. Het is net een tweede moeder. Ze verzorgt de pups, speelt met ze en houdt ze nog beter in de gaten dan Fudge. Als er bezoek een pup op schoot heeft vindt ze dat helemaal niet leuk en moet alles weer bij elkaar zijn. Ze vindt het schitterend tussen de pups te liggen en met ze te spelen. Meestal doet ze dat heel voorzichtig, maar zo af en toe laat ze zich laat ze zich te veel opjutten door de kleintjes en gaat ze te wild met ze spelen. Dan moeten Fudge of wij even ingrijpen. Het is wel heel fijn dat het allemaal zo makkelijk gaat.