Mountain Dew I-nest - Week 7

Nieuw speelgoed

De pups hebben we weer nieuw speelgoed bij; twee tunnels! Een grote rode waar ze heel makkelijk door kunnen en een kleiner blauwe. Ze vonden het erg leuk. De eerste stapjes in behendigheid!

In de bench

Voor hun enting moesten de pups in de bench mee in de auto. Om het de pups wat makkelijker te maken hebben we ze eerst aan de bench laten wennen. Ze vonden het heel interessant en speelden er lekker in. Het heeft geholpen, want in de auto ging het prima in de bench. Op de terugweg lagen ze erin te slapen en weer terug kwamen ze er heel ontspannen en rustig uit.

Enten en Chippen

De pups zijn nu zes weken oud en dat betekent dat ze hun eerste enting moeten hebben. Dus met zijn allen in de auto naar Martine Carrière in Ermelo. Daar werden ze uitgebreid onderzocht en kregen hun prik. En zoals het echte Borders betaamt gaven ze geen kik. Ze zijn allemaal in orde bevonden (we hadden ook niet anders verwacht). De dag na de enting zijn de pups gechipt. Omdat Ans haar handen hiermee vol had hebben we daar geen foto’s van, maar ook het chippen verliep zonder problemen. JE zou verwachten dat de pups moe werden van al die “enge” dingen, maar niets was minder waar. Er werd weer vrolijk verder gespeeld alsof er niets gebeurd was.

Kriebelende bandjes

We boffen ontzettend met het weer. De pups kunnen iedere dag een paar keer lekker naar buiten en ze genieten daar erg van. Maar ook binnen spelen vinden ze heerlijk. Ze worden steeds sneller en ontdekken steeds meer spelletjes. Ook Fudge en Hestia doen heerlijk mee. We hebben de pups al een keer halsbandjes aangedaan, zodat ze daar aan kunnen wennen. Dat vonden ze helemaal niet leuk. Ze gaan steeds hun nek krabben, maar wanneer ze weer lekker spelen is het al gauw vergeten.

Het is heerlijk om lekker in het zonnetje te zitten en te genieten van de spelende pups. We maken ook heel wat foto’s, in totaal hebben we al meer dan duizend foto’s! Dat maakt het niet makkelijk om een selectie voor deze pagina’s te maken. Er zijn zoveel leuke foto’s. Soms zijn ze niet helemaal scherp, de pups zijn ook zo snel. Maar het is wel een leuk effect, zo’n hollend hondje.