Mountain Dew I-nest - Week 8

Wandelen

Het is alweer de eerste dag van de laatset week. Aanstaande zaterdag gaan de pups naar hun nieuwe baasjes. En die hebben er allemaal al zo’n zin in! Wij hebben in ieder geval nog een paar dagen om leuke dingen met de pups te doen. En één daarvan is wandelen. We hebben de pups al aan de halsbandjes laten wennen. Nu dus de wijde wereld in. Dat vonden de pups best onwennig. Gesteund door Fudge hebben we een (heel) klein stukje met ze gelopen. Dat valt nog niet mee, vier van die springers in bedwang houden. Ze willen allemaal een andere kant op. Er is ook zoveel te zien. En thuis gekomen moeten ze hun spanning even afreageren.

Vreemde gast

Isildur komt in een gezin waar al een hond is, Chanti. Het leek ons een goed idee om Isildur en Chanti alvast kennis te laten maken. We zijn begonnen op straat, heel neutraal terrein. Ze vonden elkaar wel interessant, maar daar hield het mee op. Toen hebben we ze in de tuin los gelaten. Natuurlijk zonder de andere honden erbij. Chanti had eerst heel wat af te ruiken in de tuin, maar kreeg daarna steeds meer aandacht voor Isildur. Beiden gedroegen zich keurig en na een tijdje begonnen ze elkaar tot spelen uit te dagen. Isildur gaat het heel leuk krijgen met Chanti en zijn nieuwe baasjes!

Vreemde ontmoeting

Vandaag hebben Ans en Marloes de pups meegenomen naar de begraafplaats, die naast ons huis ligt. Omdat het nog te ver is voor de pups om naar de ingang te lopen werden ze in een rugzak vervoerd. Op de begraafplaats aangekomen mochten ze verder aan de riem mee. Dat gaat al aardig goed, als maken ze er af en toe nog spaghetti van. Toen zagen ze opeens iets heel vreemd, een stenen hond! Dat was even spannend, maar ze hadden al snel door dat er niets aan de hand was.

Oom Puk

Oom Puk is op bezoek geweest. Puk is een broer van Fudge die we al heel vaak op vakantie hebben gehad. Ons roedeltje kent Puk dus heel goed en Puk is hier volkomen op zijn gemak. Puk was nog nooit bij een nest puppy’s geweest en we waren benieuwd hoe hij zou reageren. Dat overtrof al onze verwachtingen. Puk deed het zo leuk bij de pups! Hij deed heel voorzichtig en was heel lief met de pups. Zowel Puk als de pups vonden het prachtig! En wij natuurlijk ook.

Op visite

Een vast onderdeel van onze socialisatie is een bezoekje aan onze vriendin Yvonne. Zij heeft onder andere twee Hovawarts, een konijn en een cavia. Heel wat te beleven voor de pups dus. Het korte autoritje verliep goed. We hebben de pups met bench en al naar binnen gedragen en in de woonkamer het deurtje opengezet. Isildur kwam meteen naar buiten, de andere drie deden heel wat voorzichtiger. Pas na een tijdje kwamen ze uit de bench en klommen bij Marloes op schoot om vandaar af de situatie nog eens te bekijken. Maar toen kwamen ze een voor een los en hebben heerlijk gespeeld met het vele speelgoed dat er bij Yvonne ligt. Ook het konijn was erg interessant. De cavia kwam zijn hok niet uit, dat hebben we maar zo gelaten. Het was een leuk en leerzaam bezoek.

Spelen

Het mooie weer houdt lekker aan en de pups spelen dus als heet even kan lekker buiten. De foto’s spreken voor zich!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Kijk nou eens, een andere pup! Maar al gauw hadden ze door dat het toch niet echt was.

Wie is de schoonste in het land?

Aan borstelen en kammen moet je de pups natuurlijk ook wennen. Ze vonden het niet allemaal even leuk, Vooral Ivy, toch het dametje in het gezelschap, vond zichzelf al mooi genoeg en was het niet met de behandeling eens.

Alweer op visite

Op visite gaan is altijd leuk. Deze keer naar Ali. Daar is van alles te beleven. Veel speelgoed, andere meubels, een koperen pot en je kan ook nog buiten spelen. Ali heeft twee Hovawarts, Gascha en Caithlin. Beide Hovawart dames vonden de pups zeer interessant.

Papa Freddie

Papa Freddie is samen met zijn baasje ook nog komen kijken. Hij zag Fudge nog wel zitten. Samen voor de foto poseren vond hij maar niks, maar lekker in de tuin spelen en haar uitdagen, dat zag Freddie wel zitten! Dat was wederzijds, want ook Fudge was zeer uitdagend. Freddie heeft even kennis gemaakt met Isildur. Hi vond het wel interessant om eens aan te snuffelen, maar naast elkaar zitten voor een foto, dat deed hij niet lang.