Mountain Dew J-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 5 en 6 maart 2012

Vrijdagmiddag 2 maart zijn we met de camper naar Duitsland vertrokken. We vermoedden dat Fudge niet eerder dan zondag dekrijp zou zijn, dus we hoefden ons niet te haasten en hebben zaterdag en zondagochtend nog heerlijk door de Eifel getrokken. Zondagmiddag zijn we voor het eerst bij Freddie in Remagen langs gegaan. Fudge wist precies waar ze was en trok ons werkelijk het tuinpad op naar de voordeur. Het klikte gelijk weer tussen Fudge en Freddie en ze hadden een hoop lol met elkaar, maar zich laten dekken wilde Fudge nog niet. Na een half uurtje vonden wij het wel genoeg, morgen was er weer een dag.

Maandagmiddag zijn we weer naar Freddie gegaan, ditmaal met meer succes. Fudge was zo geconcentreerd op Freddie dat ze de kat naast de voordeur niet eens zag. Tijd voor een voorspel was er nauwelijks, na een minuutje of vijf zaten ze al gekoppeld! Fudge moest wel even worden vastgehouden zodat Freddie de kans kreeg. Ze hebben een minuutje of twintig gekoppeld gestaan, heel lief naast elkaar.

We waren blij dat het gelukt was en hebben dat ’s avonds in de camper met een lekker glaasje whisky gevierd.

Dinsdagmorgen zijn we nog een keer naar Freddie geweest. Voor de zekerheid zullen we maar zeggen! Hoewel Fudge minder geïnteresseerd leek te zijn, lukte het Freddie toch haar weer te verleiden en vond een tweede dekking plaats met een koppeling van meer dan vijfentwintig minuten.

We zijn heel tevreden. Twee geslaagde dekkingen en we waren ook weer op tijd terug om onze cursus kinder-EHBO te volgen.

Week 1

We gaan hier elke week een foto van Fudge te plaatsen. Op die manier kunnen goed de veranderingen gedurende de dracht worden gevolgd.

Hiernaast de eerste foto, een week na de dekking. Er is nog helemaal niets te zien, daarvoor is het nog te vroeg. De loopsheid van Fudge is nu zo goed als over en er is weer rust in de roedel.

Week 2

Het is nu twee weken na de dekking.

Fudge voelt zich prima en is heel speels. Vooral met Hestia gaat het er wild aan toe. We hebben het idee dat ze zich belangrijker voelt dan voor de dekking. Dat zegt natuurlijk nog niets over of ze wel of niet drachtig is. Ook uiterlijk is daar nog niets van te zien.

Week 3

Het lijkt erop dat Fudge wat dikker is dan een week geleden. In ieder geval wordt haar buik wat slapper en hangt wat meer (of geven we haar teveel eten?).

Met dit mooie weer ligt ze graag in de zon. Haar gedrag is duidelijk veranderd. Ze luistert slechter, vind zichzelf erg belangrijk en is graag op de voorgrond.

Week 4

Fudge haar buik is nu voelbaar dikker en vooral ook slapper. Normaal trekt ze hem omhoog als je haar buik aanraakt, maar dat doet ze nu dus niet meer.

Ze gaat ook moeilijker doen met eten. Normaal valt ze echt aan op haar eten, nu staat ze eerst een tijdje te treuzelen. Uiteindelijk eet ze toch wel alles op.

Fudge wordt ook steeds eigenwijzer en voelt zichzelf duidelijk belangrijker dan Hestia en Ivy.

Week 5

Fudge als onze eigen paashaas! Zo belangrijk voelt ze zich in ieder geval wel. Zij denkt dat zij het middelpunt van alles is en gaat helemaal haar eigen gangetje. Luisteren doet ze alleen nog als ze er zelf zin in heeft.

De ene keer is ze heel actief, dan is ze weer heel sloom en slaapt de halve dag of loopt bij het wandelen in een sukkelgangetje. Maar dan ineens holt ze weer door de tuin en sleept Hestia van hier naar daar.

Haar taille is veel minder voelbaar.

Week 6

Niet schrikken, het is nog steeds Fudge op de foto. Maar we hebben haar geplukt. Haar vacht was behoorlijk lang en plukrijp. Ook straks met een nest is een korte vacht veel praktischer voor de moederhond.

Fudge laat duidelijk zien dat er geen enkele twijfel bestaat dat ze drachtig is! Alles gaat nog steeds heel goed. Fudge voelt zich uitstekend, doet lekker met alles mee en voelt zich de koningin van de roedel.

Nog drie weken wachten.

Week 7

Fudge wordt nu snel dikker. Op de foto’s op het bankje is ze attent en spant ze haar spieren, maar als ze ontspannen ligt kan je goed zien hoe dik haar buik al is geworden. We kunnen nu ook af en toe wat beweging voelen!

Fudge denkt aan niets anders meer dan aan eten. Als ze maar denkt dat wij iets eetbaars hebben, staat ze direct te bedelen. En ze krijgt al drie maaltijden per dag! Buiten is het wel even oppassen, want op straat wil ze ook van alles vreten.

De aankomende week gaan we de werpkist in de woonkamer zetten, zodat Fudge zich alvast kan installeren.

Nog maar twee weken!

Week 8

De laatste week, de laatste loodjes. Het gaat heel goed met Fudge, ze voelt zich prima. Het is vandaag heel warm (boven de 20 graden), maar ze lijkt nergens last van te hebben en geniet van het zonnetje. Ze is heel actief en doet lekker met de anderen mee.

Er zijn nu duidelijk pups te voelen, maar hoeveel het er zijn is niet te zeggen. Eten is nog steeds een obsessie voor haar, ze kijkt het echt uit je mond.

We gaan nu aftellen in dagen, niet meer in weken. Spannend!

Week 9

Het is nu zondag. Fudge haar buik is duidelijk aan het zakken en voelt af en toe behoorlijk hard aan. Maar verder merken we nog niet veel aan haar. Zij voelt zich opperbest, staat vooraan om mee uit te gaan en haar eetlust is nog steeds onverzadigbaar.

Morgen is de 63ste dag na de eerste dekking, dus lang kan het niet meer duren.

Fudge slaapt bij ons op de slaapkamer, zodat we haar beter in de gaten kunnen houden en het merken als er wat gaat gebeuren.

Week 9 – vervolg

Het is inmiddels de 65ste dag na de eerste dekking. Het gaat nog steeds goed met Fudge, maar wij worden erg ongeduldig. Voor de zekerheid vandaag met Fudge naar de dierenarts geweest. Zij heeft Fudge uitgebreid onderzocht en alles is goed met haar. We moeten ‘gewoon’ geduld hebben.

Om er zeker van te zijn dat er geen hele grote pup in zit die de bevalling zou bemoeilijken (keizersnee?) is er een röntgenfoto gemaakt. Daarop waren vier goed ontwikkelde pups te zien, HOERA !!!!!

Wij zijn zelf nu weer iets rustiger en zullen toch nog even op Fudge moeten wachten. Fudge zelf ondergaat het allemaal heel rustig en ligt prinsheerlijk in haar werpkist.