Mountain Dew J-nest - Geboorte

10 mei 2012 – Het J-nest is geboren!

Het Mountain Dew J-nest is geboren! Fudge is de trotse moeder geworden van 2 reutjes en 2 teefjes.

We hebben er wel lang op moeten wachten. Fudge was op maandag uitgerekend, maar eigenwijs als ze is, besloot ze pas op donderdag te bevallen. Woensdag in de loop van de dag werd ze al onrustiger. Ze heeft bij Marloes op de kamer geslapen en tegen de ochtend, rond een uur of half zeven kwam de eerste perswee.

De eerste pup wordt om 8.25 uur geboren, een teefje van 235 gram. Fudge reageert er heel goed op, bijt zelf de navelstreng door en 5 minuten later ligt de pup al heerlijk te drinken. De tweede pup komt om 9.00 uur, een teefje van 170 gram. Ook deze pup drinkt gelijk.

Fudge besluit een pauze te houden. Rond 10 uur krijgt ze weer persweeën en om 10.20 uur wordt een reutje van 220 gram geboren. Nadat de pups weer lekker gedronken hebben gaan ze slapen.

We weten van de röntgenfoto van gisteren dat er vier pups in totaal moeten komen. Het wachten is dus op de laatste. Het duurt lang en zo te voelen zit de laatste pup nog hoog in de buik. Voor de zekerheid gaat Ans met Fudge langs de dierenarts. De pup is inmiddels al wat afgedaald, maar moet binnen 2 uur komen anders wordt het een keizersnee.

Thuis gekomen gaat Fudge weer druk aan het persen en om 15:10 uur wordt nummer vier geboren, een reutje van 202 gram.

Het gaat heel goed met het nest. De rust is weergekeerd. Fudge verzorgt haar kroost prima en geeft meer dan voldoende melk. De pups hoeven eigenlijk alleen maar hun bek open te doen en het stroomt er al in. Het is ongelofelijk hoe beweeglijk die kleintjes al zijn.