Mountain Dew J-nest - Week 1

De eerste dag

De nacht is prima verlopen. Ans heeft in de huiskamer naast de werpkist geslapen (of geprobeerd te slapen). Ook de eerste dag ging heel goed. Fudge is niet bij haar pups weg te slaan. Om haar te laten plassen moet ze aan de riem naar buiten.

Fudge heeft de eerste dag bouillon gekregen, wat ze heerlijk vindt. In de loop van de dag is ze ook Carnibest gaan eten en dat gaat er goed in.

De pups drinken goed en zijn allemaal in gewicht toegenomen, een prima start dus.

Dag twee

Fudge was vannacht wat onrustiger. Dat had ze bij de andere nesten ook, misschien nog wat pijn in de buik. Verder gaat alles als een zonnetje. De pups drinken goed en worden prima door de trotse moeder verzorgd. Ze zien er lekker gevuld uit en je hoort ze dan ook niet klagen. De foto’s spreken eigenlijk voor zich.

Eten en slapen

De eerste week doen de pups weinig anders doen eten en slapen. Fudge geeft meer dan voldoende melk en maakt de pups regelmatig wakker als ze vindt dat er weer gedronken moet worden. Je hoort de pups dan ook niet klagen. Ze hebben heerlijk ronde buikjes, glimmen in het zonlicht en ze kunnen slapen in de meest vreemde houdingen. Dat hebben ze waarschijnlijk van hun moeder!

Ook al gebeurt er niet zoveel, het levert wel leuke plaatjes op.

Wegen

Elke avond worden de pups gewogen. Op die manier kunnen we goed in de gaten houden af ze voldoende aankomen. Voorlopig hoeven we ons helemaal geen zorgen te maken, ze groeien echt als kool.

Fudge houdt het allemaal nauwlettend in de gaten. We mogen de pups best aanraken en voorzichtig optillen, maar uit de werpkist halen vindt ze eigenlijk niet goed. Daar zal ze toch aan moeten wennen.

Verdubbeld in gewicht

De pups doen het allemaal erg goed. Op de zesde dag waren alle vier de pups verdubbeld in geboortegewicht! Ook met Fudge gaat het uitstekend.

Ivy heeft weer even naar de pups mogen kijken. Ze vindt het wel interessant, maar weet nog niet goed wat ze er van moet denken.

We hebben ook een paar ‘statie’ foto’s van de pups gemaakt. We hebben wel al namen, maar die moeten nog aan de pups gekoppeld worden. Volgende week kunnen we de pups officieel, met naam voorstellen!

De eerste week zit er alweer op

Het gaat heel snel, de eerste zeven dagen na de geboorte zitten er al weer op. Vanacht heeft er voor het eerst niemand meer beneden bij de werpkist geslapen. We gebruiken nu de babyfoon. We gaan er nog wel twee keer per nacht uit om Fudge even te laten plassen en te kijken of alles verder goed is.

Je kan bij de pups duidelijk zien dat binnen een paar dagen de ogen en oren open zullen gaan. Dan worden het echte hondjes!

Op naar de tweede week!