Mountain Dew J-nest - Week 2

De tweede week

We zijn de tweede week alweer in gegaan, de tijd gaat heel snel. Er is weer een ritme in ons dagelijks leven gekomen. Fudge verzorgt de pups uitstekend, ze gaat op tijd naar de pups om ze te laten drinken en ze houdt de werpkist heel mooi schoon. Ze ligt nu niet meer de hele dag bij de pups, maar houdt ze wel heel goed in de gaten.

De pups zijn heel tevreden, je hoort ze alleen heel af en toe als ze vinden dat de melk niet snel genoeg komt. Op de foto’s is goed te zien hoeveel de pups al gegroeid zijn en hoe heerlijk ze kunnen drinken bij Fudge.

Slapen en groeien

Om goed te groeien moeten de pups natuurlijk drinken bij Fudge, maar ook heel veel slapen. Als het wat kouder is in de werpkist gaan ze lekker tegen elkaar en tegen Fudge liggen. Als het warmer wordt gaan ze verspreid liggen en soms hebben ze het zelfs zo warm dat ze op hun rug liggen en hun buik zo koelen.

Nagels knippen

Als de pups groeien worden ook hun nageltjes langer. En hoewel die nagels maar heel klein zijn, kunnen ze behoorlijk scherp zijn. Voor Fudge is dat niet zo leuk, want bij het zogen duwen de pups met hun pootjes vlak naast de tepels, wat de melkproductie op gang brengt.

Dus was het tijd om de nagels voor het eerst te knippen. Een precies werkje, maar Ans en Marloes kunnen dat uitstekend. Het is ook een goed socialisatie voor de pups. Ze worden opgetild, op hun rug gehouden en hun pootjes vastgehouden.
Fudge vond het in het begin wel spannend en zat overal met haar neus bij. Na de tweede pup had ze wel door dat er niets engs met haar pups werd gedaan en hield ze het verder vanaf de bank in de gaten.

Zoek de verschillen

We hebben nog geen namen aan de pups gekoppeld. We houden het maar even op het geslacht en de volgorde van geboorte.

De oogjes gaan open

Heel voorzichtig beginnen de oogjes open te gaan. Je ziet zo af en toe een klein spleetje.

Vies spul!

De pups zijn nu veertien dagen oud en dat betekent dat ze voor de eerste keer ontwormd moeten worden. Erg lekker vinden ze de pasta niet! Gelukkig is Fudge in de buurt om ze te troosten en schoon te likken.