Mountain Dew J-nest - Week 3

De derde week

We zijn de derde week alweer in gegaan. De pups zitten nu in de periode waarin de ogen en oren open gaan, waardoor ze meer contact met hun omgeving krijgen. Het grappige is dat als de ogen opengaan het in 1 keer ‘echte’ hondjes worden en meer persoonlijkheid lijken te krijgen.
Ze gaan nu ook meer geluiden maken. Je hoort af en toe een blafje en soms proberen ze te grommen, maar dat lijkt meer op het geluid dat cavia’s maken!

Ze gaan ook hun eerst echte stapjes doen en dat valt lang niet mee. Het is al een hele kunst om vier poten onder je lijf te krijgen en dan moet je ook nog vooruit gaan. Soms kunnen ze de vooruit niet vonden en doen ze een paar stappen naar achteren en vallen op hun gat.

Langzaam naar ander voer

Heel voorzichtig zijn de eerste tandjes bij de pups te voelen. Het wordt daarom tijd ze heel langzaam aan ander voedsel te laten wennen. We beginnen altijd een paar dagen met puppymelk om ze aan de smaak te laten wennen. We geven dat met een spuitje, heel voorzichtig in hun bekjes. In de loop van de dagen gaat er wat pap door dat ze dan van een schoteltje kunnen opeten. En dan langzaam over naar vlees. De pups moesten de eerste keer echte wennen aan de smaak van de puppymelk.

Spelen

Het is ongelofelijk hoe snel de ontwikkeling van de pups in de afgelopen dagen is gegaan. Ze kunnen nu allemaal al een stukje lopen, zelfs vooruit! Ze gaan steeds beter zien en reageren erg op elkaar en op onze handen. En ze zijn geluiden gaan maken. Je hoort nu echt dat er pups zijn! Ze grommen, blaffen en janken. Fudge hoort precies aan de geluiden of er iets aan de hand is waar ze bij moet zijn of dat het spelen of aanstellen is. Hestia en Ivy reageren op elk geluidje van de pups, dus die hebben het heel druk nu!

Kamerkennel

De pups zijn bijna zover dat ze wat meer ruimte nodig hebben, dus hebben we de kamerkennel neergezet. Fudge vondt het eerst maar niks dat we alles verplaatsten, maar toen alles eenmaal stond kwam ze weer tot rust. Jason moest alles even inspecteren. Dat was de eerste keer dat hij uit zichzelf naar de pups ging kijken! Hij heeft alles goed bevonden en is weer naar zijn eigen bench terug gegaan. Voor Fudge tijd om de eerste voeding in de nieuwe opstelling te geven!