Mountain Dew J-nest - Week 6

Verhuizing?

Josie is een echte onderzoekster. Op haar tocht door de woonkamer kwam ze bij de benches van de volwassen borders. Dat moest natuurlijk onderzocht worden. Het eerste hok werd geïnspecteerd en uitgeprobeerd,maar het beviel toch niet helemaal. Daarna kwam een bezichtiging van het tweede hok. Een woning naast moeder, wat wil een pup nog meer. Josie denkt nu serieus over een verhuizing!

Tandjes

De tandjes komen steeds meer door bij de pups. Het is niet fijn meer als ze in je handen bijten. Dat mogen ze niet, maar ja, in het spel vergeten ze dat wel eens. Ook speelgoed en de werpkist moeten het ontgelden. Vandaag hebben ze lamsoren gekregen om hun knaagwoede op af te reageren. En dat werkt heel goed. Gelukkig zijn ze niet jaloers en delen hun oortjes graag met elkaar.

Nieuw speeltje

Ans heeft een nieuw speeltje voor de pups gekocht. Een bal waarin je brokjes moet stoppen, die de pups er dan uit moeten zien te krijgen door de bal te rollen. De bal maakt ook nog eens geluid! Jeremy had het eerste door hoe het moest en ging telkens even een brokje uit de bal halen. De andere drie hadden er wat meer moeite mee, maar hebben goed gekeken hoe Jeremy het deed en daarna lukte het ze ook!

Binnen spelen

De pups spelen nu door de hele kamer heen. Ze slepen hun speeltjes ook overal mee naar toe. De bureaustoel en de benches van de volwasssen Borders is het favoriete speelplekje op het ogenblik. Fudge vindt het allemaal prachtig en speelt zelf ook lekker mee.

Marloes is al met de eerste opvoeding bezig: de zit oefening. Het is verbazingwekkend hoe snel de puppy’s door hebben wat de bedoeling. Ze gaan netjes voor Marloes zitten en wachten dan keurig op een beloningsbrokje.

Buiten spelen

Vandaag zijn de pups voor het eerst naar buiten geweest. We dachten dat ze heel erg onder de indruk zouden zijn en netjes op hun kleedje zouden blijven. Niets was minder waar; ze gingen gelijk de hele tuin verkennen en daar is natuurlijk heel wat nieuws te ontdekken. Ze vonden het allemaal even schitterend.

Fudge hield als goede moeder haar kroost goed in de gaten, maar toen ze zag dat het allemaal goed ging heeft ze lekker meegespeeld.

Lekker weer

Woensdag was het gelukkig ook redelijk weer, dus de pups konden weer lekker naar buiten. Ze gaan steeds wilder met elkaar spelen, ook buiten. Gelukkig zijn ze wel heel lief voor elkaar. Voor speeltjes hebben ze maar weinig interesse, er is zoveel anders te beleven.

Naar de dierenarts

De pups zijn nu zes weken oud en dat betekent dat ze hun eerste enting krijgen. Dus met zijn allen in een bench in de auto en naar de dierenarts. Autorijden was geen enkel probleem. Ook bij de dierenarts gedroegen de pups zich voorbeeldig. Heel rustig kwamen ze een voor een aan de beurt. Wegen, dan algehele controle, ogen, oren, gebit, het hart en de longen en als klap op de vuurpijl een injectie! Ze lieten het allemaal rustig toe en gaven geen kik bij het prikje.

Een hele ervaring rijker mochten ze weer met de auto naar huis. Erg onder de indruk waren ze niet. Een uurtje later speelden ze alweer lekker met Fudge (en ons natuurlijk) in de woonkamer.