Mountain Dew J-nest - Week 7

Een druk begin

De zevende week is heel druk begonnen voor de puppy’s. Op vrijdag hebben ze hun chip gekregen en, zoals het bij echte Border Terriërs hoort, hebben ze geen krimp gegeven. En als je dan nog even lekker met melk verwend wordt door moeder dan is het weer helemaal goed. Fudge geeft nog melk, maar dat wordt wel steeds minder. Ze moet nu staand zogen, anders is er geen plaats voor alle vier de pups.

Zaterdag mochten de pups weer in de tuin spelen. We hadden een ballentent en twee tentjes met een tunnel ertussen voor ze neergezet. Dat vonden ze prachtig! Natuurlijk ging Josie als eerste door de tunnel, maar ook de anderen (inclusief Fudge) hadden er helemaal geen moeite mee.

’s Middags kwam oom Puk, de broer van Fudge, op bezoek. Puk vindt pups prachtig, maar die hadden meer belangstelling voor de tentjes en de ballen. Lara kwam even kijken, vanachter het hek heeft ze het even aangekeken en heeft toen haar rust weer opgezocht.

Ook overgrootvader Jason heeft de ballentent uitgeprobeerd. Of hij nu kinds (of moeten we zeggen pups) aan het worden is of dat hij het gewoon lekker vond liggen weten we niet.

Zondag is Jamie op bezoek geweest, het broertje van Ivy en dus ook de broer van de pups. Jason komt straks bij Jamie wonen en nu was een mooie gelegenheid om vast kennis te maken. Jamie vond het allemaal erg opwindend en was heel lief voor Jason. Die gaan binnenkort een hoop lol hebben samen!

Al met al dus heel wat nieuwe ervaringen voor de pups, die aan het eind van de zondag dan ook heel hard aan hun rust toe waren.

Halsbandjes

De pups moeten ook aan halsbandjes wennen. En dat valt de eerste keer niet mee! Ze krabben telkens, maar gelukkig is er veel afleiding. En na een paar keer zijn ze er heel goed aan gewend’

Lara

Zo af en toe komt Lara eens kijken als de pups buiten aan het spelen zijn. Heel voorzichtig komen de pups dan naar het hek toe. Maar Lara is best een gemene oude mopper tante. Als de pups vlak bij zijn blaft ze soms in een keer. De pups schrikken dan geweldig en hollen weer weg. Maar eigenlijk is dat ook wel spannend, ze komen telkens toch weer naar Lara kijken.

Fudge

Fudge vindt het heerlijk met de pups buiten. Ze is een hele goede moeder en speelt heel leuk met de pups. Soms met allemaal, soms met een paar of met eentje. Vooral met Jackie kan ze heerlijk dollen.

Maar het is niet alleen spelen, ze voedt ook op. Als de pups iets te wild met elkaar spelen komt ze gelijk om de herrieschoppers tot de orde te roepen.

Lekker in de tuin

Hoewel het geen echt zomerweer is, is het toch best aangenaam buiten, zeker voor de pups. Het is warm genoeg om lekker buiten te zijn, maar niet te warm, zodat ze lekker actief zijn. Kijk maar op de foto’s!