Mountain Dew J-nest - Week 8

De eerste wandeling

Zaterdag zijn we met de pups uit wandelen geweest.

Eerst een stukje met de auto naar de begraafplaats. Dat is een mooie rustige plek waar de pups ongestoord kunnen lopen. Ze waren al aan hun halsbandjes gewend, maar ook nog eens aan een riem vonden ze wel even gek.

En dan een hele nieuwe omgeving, ze keken hun ogen uit! Verder dan zo’n tweehonderd meter zijn we niet gekomen, maar voor de eerste keer is dat heel goed.

Het laatste stukje naar de auto hebben we ze maar gedragen.

Op bezoek

Maandag zijn de pups op visite geweest bij Ali, een vriendin die zelf Hovawarts heeft. Een hele ander omgeving, maar de pups hadden er geen moeite mee. Vrolijk stapten ze alle vier uit de benches en gingen de kamer maar eens verkennen.

Naar buiten was nog mooier. Eerst op het terras, daarna ook op het gras. Nieuwe luchtjes, nieuwe speeltjes, ze hadden de grootste lol.

Aan het einde van het bezoek moest ook nog even kennis gemaakt worden met Gaithlynn. Dat was wel heel spannend, maar toch ook wel leuk.

Vader Freddy op bezoek

Dinsdag is Freddy, de vader van het nest, op bezoek geweest met zijn vrouwtje Heidrun.

Freddy was vooral geïnteresseerd in Fudge, maar ook naar de pups heeft hij toch wel gekeken.

Natuurlijk weten de pups niet dat het hun vader is, maar ze vonden hem wel heel leuk en deden alle mogelijke moeite om zijn aandacht te krijgen.

Socialisatie

Het is alweer de laatste week dat de pups bij ons zijn. De tijd is omgevlogen en we hebben heel veel plezier met dit J-nest gehad. Ook de laatste week zijn we druk met socialisatie bezig geweest. Het wandelen en op bezoek gaan staat hierboven al, maar we hebben nog (veel) meer gedaan.

Hier wat voorbeelden.

De pups zijn vertrokken

Vrijdag en Zaterdag zijn de pups opgehaald door hun nieuwe baasjes. Het is wel even wennen, een leeg en rustig huis. We hebben heel veel plezier aan dit nest gehad. Het zijn alle vier gelijkwaardige hondjes, die nooit zeurden en altijd vrolijk waren. Gelukkig hebben ze allemaal een goed tehuis gekregen en we krijgen hele positieve berichten over de eerste dagen in hun nieuwe omgeving. En wij gaan nu eerst even uitrusten en ons dan voorbereiden op een nest met Ivy aan het einde van dit jaar.