Jason (Orenberg Night Commander)

Jason is geboren in Engeland en als pup naar Denemarken verhuisd. Hij heeft daar veel gepresteerd. Jason heeft werkhonden diploma’s behaald voor het jagen op de vos en dit in praktijk gebracht in Denemarken en Zweden. Op tentoonstellingen presteerde Jason ook goed, hij is onder andere Deens, Duits en Internationaal kampioen.

Jason is de vader van onze Vesta en wij kennen hem al sinds pup. Toen Jason vier jaar oud was is hij van Denemarken verhuisd naar ons en leeft nu gezellig met zijn kleindochter Fudge, zijn achterkleindochters Hestia en Ivy en de Hovawart Lara samen.

Met Marloes, onze dochter, heeft hij met veel plezier jarenlang Behendigheid gedaan.

Jason heeft drie nesten in Nederland.

In juli 2012 hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om Jason in te laten slapen.

Hij was dement aan het worden, wist vaak helemaal niet meer waar hij was, bleef tijdenlang op dezelfde plek staan of liep tijden doelloos door het huis en de tuin. Hij kreeg last van neurologische storingen, waardoor hij heel wankel liep en af en toe omviel. Ook maakt hij de laatste dagen helemaal geen contact meer, zowel met ons als met de andere honden.

Jason is ruim 14 jaar geworden en heeft een mooi en veelzijdig leven gehad. Een echte reu, zelfverzekerd, vastberaden en heel vriendelijk, kortom een echte Border.

Geboren:
3 april 1998

Overleden:
6 juli 2012

Fokker:
Jane Gillam (UK)

Vader:
Holcombe Jack Daniels

Moeder:
Orenberg Night Sprite

Foto galerij Jason