Mountain Dew K-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 6 en 7 januari 2013

Vol goede moed zijn we vrijdagmiddag 4 januari met de camper richting Denemarken vertrokken. We hebben in Duitsland overnacht en zijn zaterdagmiddag bij onze vrienden Lene en Ole in Denemarken aangekomen. Ivy zou volgens ons misschien zondag en anders maandag gedekt kunnen gaan worden. Om een eerste indruk te krijgen hoe het klikte tussen Rufus en Ivy hebben we met het baasje van Rufus afgesproken dat hij zondag aan het einde van de middag met Rufus langs zou komen. Hij woont gelukkig heel dicht bij Lene en Ole en zij hebben hele grote hondenspeelweide waar Ivy en Rufus helemaal vrij met elkaar kennis konden maken.

De eerste kennismaking verliep stormachtig. Rufus had direct in de gaten waarvoor hij was gekomen. In eerste instantie deed Ivy alsof ze niet veel van Rufus moest hebben, maar hij is een echte charmeur en had Ivy al gauw voor zich gewonnen. Binnen vijf minuten zaten ze gekoppeld. Zo’n snelle dekking hebben we nog niet meegemaakt. Binnen 20 minuten was de eerste dekking achter de rug! Ivy had de smaak nu helemaal te pakken en begon Rufus weer uit te dagen. Wij vonden het toch beter even tot de volgende dag te wachten!

Toen we de volgende dag met Ivy naar de speelweide gingen kon Ivy bijna niet wachten. Toen Rufus kwam stond ze gelijk als een blok. Binnen een paar minuten hadden we een dekking. Het was wel heel duidelijk dat het klikte tussen die twee.

Nu gaat het wachten beginnen….

De dracht

De dracht van Ivy verloopt voorspoedig. Bekijk de foto’s om te zien hoe ze in de loop der weken groeit.