Mountain Dew K-nest - Week 2

De tweede week

We zijn de tweede week ingegaan. De pups groeien goed en zijn allemaal in gewicht verdubbeld. Er is nu een goed ritme in het zogen en het slapen. De pups drinken nu bijna elke twee uur en liggen tussendoor heerlijk te slapen. Ivy is een super-moeder. Na elke zoogbeurt worden de pups allemaal grondig gepoetst. Ze houdt precies bij wie ze al gehad heeft en wie nog niet. Ook de werpkist is altijd helemaal schoon,beter kan het niet.

Oogjes gaan kieren

Heel langzaam beginnen de oogjes van de pups open te gaan. Je ziet een steeds groter spleetje komen. Ook de oren beginnen open te gaan. Ivy ligt nu af en toe voor de bak te slapen, maar ze verliest haar pups niet graag uit het oog. Een kort wandelingetje wil ze nog wel maken, maar dan snel terug naar haar kroost.

Kilkenny, Kildavin en Kintra

Natuurlijk hebben we de pups ook al namen gegeven. We hebben gezocht naar whisky merken, maar er waren eigenlijk geen geschikte. Daarom zijn we overgestapt naar Ierse en Schotse plaatsnamen. De reutjes heten Kilkenny en Kildavin (Ierse plaatsen, Kil = kerk) en het teefje heet Kintra (Schotse plaats, trouwens ook een whisky merk).

Meer actie

De pups gaan steeds meer actie vertonen (al zou je dat op de foto’s nog niet zeggen). Ze zijn druk aan het oefenen met lopen, vaak meer achteruit dan vooruit. Ook gaan ze speelgedrag vertonen en bijten af en toe in hun moeder. Die laat het allemaal gelaten toe.