Mountain Dew K-nest - Week 3

Ontwormen

De pups zijn voor de eerste keer ontwormd. Echt lekker vonden ze de wormenpasta niet, maar gelukkig deden ze er niet al te moeilijk over. Ook Ivy had er weinig moeite mee; als Marloes het doet zal het wel goed zijn.

Oogjes echt open

De pups hebben hun ogen nu echt open. Ze kunnen nog niet scherp zien, maar reageren duidelijk op licht en donker. Grappig is dat pups altijd blauwachtige ogen hebben en pas na een paar weken hun echte oogkleur krijgen.

Het is nu wel heel leuk als zo’n pup je ook aan gaat kijken!

Nog veel slapen

De pups slapen nog steeds heel veel. Die rust hebben ze ook nodig om te kunnen groeien. Als ze actief zijn is dat maar voor een paar minuten en dan vallen ze weer als in blok in slaap. Ze kunnen er heerlijk relaxed bij liggen, dat hebben ze waarschijnlijk van hun moeder.

Verhuisd!

De pups zijn verhuisd naar de kamerkennel in de woonkamer. Ivy vond dat maar heel vreemd. Ze wist niet goed wat er ging gebeuren en waar haar pups naar toe gingen. Maar Marloes heeft Ivy op haar gemak gesteld en toen Ivy eenmaal door had wat de nieuwe situatie was, kwam ze tot rust en ging weer lekker bij haar pups liggen. En de pups…., die maakt het allemaal nog niets uit, zolang ze maar een lekker plekje hebben om te slapen en moeder het eten komt brengen.

In beweging

Er komt nu steeds meer beweging in de pups. Het is ongelofelijk hoe snel ze zich ontwikkelen. Het lopen gaat steeds beter, al is het af en toe nog wel vallen en weer opstaan. Maar het zijn volhoudertjes! Ook spelen ze nu met elkaar. Happen, duwen, met de poten werken. elkaar omduwen. Het is heerlijk om naar te kijken. En ook om naar te luisteren, want ze maken er prachtige “woeste” geluiden bij.

Wat gaat het snel!

We zijn nu aan het einde van de derde week en het is fantastisch om te zien hoe snel de ontwikkeling van de pups nu gaat. Waren ze aan het begin van de derde week nog vrij hulpeloos, nu lopen ze echt door de bak heen en spelen met elkaar en met Ivy. We proberen alles op foto vast te leggen, maar ze zijn al bijna te snel geworden!