Mountain Dew K-nest - Week 4

Over naar vaster voer

De pups hebben voor het eerst vaster voedsel gekregen. De eerste keer van een vinger, om te kijken of ze het lekker vonden en goed konden oplikken. Dat bleek geen enkel probleem te zijn, ze aten je vingers er bij op! De volgende dag hebben we ze van een schoteltje laten eten. Dat was echt een feest voor ze. Ze knoeien er nog lekker mee, en smeren elkaar onder, maar dat mocht de pret niet drukken. En moeder Ivy heeft ze na het eten allemaal keurig gewassen.

Vaster voer – deel 2

De pups vinden het vaste voer heerlijk. Ze krijgen nu elk een eigen schoteltje, waar ze lekker van staan te eten. Als ze het bijna op hebben, gaan ze naar het schoteltje van broer of zus en maken dat dan leeg. Omdat ze allemaal even snel eten komt dat precies goed uit. En daarna komt Fudge, die de afwas doet en haar kinderen schoon maakt.

Meer speelruimte

De pups mogen nu ook in de kamerkennel spelen. De eerste keer keken ze wel vreemd op toen de werpkist open ging. Maar met wat steun van Ivy en Marloes waren ze alledrie al gauw uit de werpkist de kennel in om die eens grondig te inspecteren. De eerste keer was dat heel opwindend voor ze, inmiddels zijn ze het al helemaal gewend. We laten ze nu nog in de werpkist slapen en mogen ze alleen in de kamerkennel voor een speelkwartiertje. Over een paar dagen laten we de werpkist helemaal open en mogen de pups zelf uitzoeken waar ze gaan slapen en spelen.

Nieuw speelgoed

Bij meer speelruimte hoort natuurlijk ook nieuw speelgoed. Bij de Ikea hebben ze vaak hele leuke speeltjes, die ook voor puppies zeer geschikt zijn. Vooral het muisje vinden de pups erg leuk. Dat moet elke keer weer dood geschud worden. Dat zit er echt van jongs af aan al in. Ivy vindt de speeltjes ook heel leuk en probeert ze telkens stiekem uit de kamerkennel te stelen!

Bijna vier weken oud

We zijn al weer aan het einde van de vierde week. We zijn al halverwege de tijd dat ze bij Ivy en ons zijn, wat gaat dat snel!. De pups maken zich daar gelukkig helemaal niet druk om. Die hebben met z’n drietjes dikke pret in de kamerkennel.

Gegroeid

Op de foto’s rechts krijg je een indruk hoeveel de pups in vier weken gegroeid zijn. Op de linker foto zijn de pups 5 dagen oud en wegen ze rond de 350 gram. Op de rechter foto zijn de pups 27 dagen oud en zijn ze gemiddeld 1400 gram.